Vans Skating

  • , by Daan Smits | Burned Magazine
  • 2 min reading time
VansSpace198_Day04_Mehring_DSC_5377-1024x683

Alles over Vans skateschoenen en wat hun merk nou echt het all-time skatemerk maakt.

De meeste mensen zijn wel bekend met het merk Vans. Het wordt enorm vaak geassocieerd met Skaters en Skaten in het algemeen en dat is logisch want dit was ook het primaire doel van Vans toen ze begonnen maar waarom dragen de meeste skaters nou eigenlijk vans?Wat maakt Vans Skateschoenen anders?

Bij Vans worden de skateschoenen speciaal ontworpen op grip en duurzaamheid en wordt bij het ontwerp altijd gedacht aan de behoeftes van skateboarders. Tractie tussen schoen en board zijn essentieel voor het behouden van controle tijdens het skate, daarnaast hebben de schoenen vaak een brede zool gemaakt van geselecteerde materialen die de slijtage van uren oefenen makkelijk aan kunnen.

vans-skating-shoes-skaters

 

Een combinatie van functionaliteit en stijl is wat een echt paar Vans skateschoenen maakt. Een Vans skateschoen biedt je dingen die jou ritje op je board zo comfortabel en veilig mogelijk maken zoals :

Een platte zool met een veilige voetsteun achter in de schoen zorgt voor extra bescherming tijdens het skaten en weet zich tegen elk soort druk op te zetten.

Verterkte neuzen en gewatteerde hielen bieden extre becherming voor je voeten, terwijl de rubberen zool voor demping en comfort zorgt een ideale combinatie die je terugvindt in de Vans SK8-HI Pro daarnaast heb je ook de Vans Slip-Ons ook gemaakt voor skaters, alleen zijn deze schoenen lichter, flexibeler en vereisen ze geen inloopperiode.

 

vans-skate-schoenen

 

Wat zijn de meest duurzame skateschoenen?

Een duurzame skateschoen is bijvoorbeeld de Vans Old Skool Pro, deze heeft een sterke zool die lang meegaat op het skateboard zowel als op de straat. Het bovenste deel van de schoen kan tegen forse stoten en krassen. Vans vindt namelijk dat kwaliteit ook essentieel is bij het kiezen van een duurzame schoen.

vans-old-skool-skating

Welk materiaal is het best voor skateschoenen?

De materialen die worden gebruikt bij Vans skateschoenen zijn gekozen op functionaliteit, duurzaamheid en natuurlijk stijl. Skateschoenen kunnen gemaakt worden van leer of canvas. Suède is het beste voor de taaiheid van de schoen en qua duurzaamheid is suede ook de beste optie. Canvas heb je ook nog, dit zorgt vooral voor een lichte en goed ademende schoen. Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account