Stephen Curry

  • , by Daan Smits | Burned Sports
  • 2 min reading time
5bdb49e438150755017c1e55

Alles over Stephen Curry, zijn accolades, awards, zijn shoe deal en nog veel meer

Wardell Stephen Curry II geboren op 14 maart 1988 in Akron, Ohio. Zoon van NBA legend Dell Curry en broer van Seth Curry. Iedereen kent hem wel of heeft  de naam ooit voorbij horen komen ‘’Stephen Curry’’ hij werd in de 2009 NBA Draft gekozen als 7e pick door de Golden State Warriors. 

 

curry-draft-2009-nba


Awards

Als je het hebt over Stephen Curry heb  je het eigenlijk ook meteen over zijn geweldige shooting skill, Curry kon al vanaf college beter schieten dan de rest van zijn teamgenoten, zo heeft hij bij zijn college team de Davidson Wildcats in zijn 1e jaar al het record verbroken voor meeste driepunters door een 1e jaars student hij gooide er maar liefst 113 driepunters in wat het oude record van Keydren Clark verbrak. 

curry-college-record

In de NBA won hij in 2015 en 2016 de NBA MVP (Most Valuable Player Award) en is hij vijfvoudig NBA All-Star. Hij werd zowel in het seizoen van 2014/15, 2016/17 en in het seizoen van 2017/18 kampioen in de NBA met de Golden State Warriors. Curry speelt daarnaast ook nog voor het nationale team van Amerika, hiermee heeft hij in 2010 en 2014 ook weten goud te winnen op de wereldkampioenschappen basketbal.

 

Under Armour 

In 2013 tekent Stephen Curry zijn shoe deal met Under Armour, en ongeveer een jaar hierna kreeg hij zijn eigen Stephen Curry basketbalschoen. Nike was hiervoor ook al bij Curry langs geweest maar wouden hem niet meer dan €4 miljoen per jaar geven waarna Curry heeft gezegd dat hij geen interesse meer had om voor Nike te tekenen. Sinds dat Curry bij Under Armour zit heeft hij al meerdere schoenen uitgebracht zoals de Under Armour Curry 7, Under Armour SC 3zero ll en de Under Armour Curry low 4 en nog veel meer. Sinds kort gaat het gerucht ook rond dat Curry binnekort zijn eigen afdeling zou krijgen bij Under Armour wat te vergelijken is met wat Michael Jordan heeft met Nike basketbal.

curry-under-armour-brand-deal


Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account