NBA Divisions & Conferences

  • , by Daan Smits | Burned Magazine
  • 4 min reading time
maxresdefault (1)

Leer alles over de divisies, conferences en de verdelingen van de NBA en het ontstaan hiervan in deze samenvatting.

NBA
De national basketball association, het zal waarschijnlijk niet meteen een belletje laten rinkelen maar de afkorting NBA al wat meer misschien? De NBA is de amerikaanse professionele basketbal divisie waar de absolute top speelt, er spelen hier 30 verschillende teams uit Amerika en Canada. 
 
Divisions
Omdat Amerika zo'n groot land is heeft de NBA besloten om het te verdelen in 6 verschillende divisies zodat de teams niet elke wedstrijd veel hoeven te reizen. De 6 divisies zijn verdeeld onder 5 teams die zoveel mogelijk bij elkaar zijn gevestigd.
 
 
Western Conference
De Western Conference is een verzamelnaam voor de 3 divisies die uit het westen komen. Zo heb je de Pacific Division waar teams zoals Golden State Warriors,Los Angeles Clippers, Los Angeles Lakers, Phoenix Suns en de Sacramento Kings. Vele zullen zeggen dat dat een van de beste divisions is door de Los Angeles rivaliteit tussen de Clippers en de Lakers. Daarnaast is de Northwest Division ook deel van de Western Conference met team zoals : Denver Nuggets, Minnesota Timberwolves, Oklahoma City Thunder, Portland Trail Blazers en de Utah Jazz. Als laatste heb je dan de Southwest Division waar de Dallas Mavericks, Houston Rockets, Memphis Grizzlies, New Orleans Pelicansen de San Antonio Spurs in spelen. 
 
 
Eastern Conference 
Zo heb je bijvoorbeeld de Atlantic Division waar teams zoals Boston Celtics, Brooklyn Nets, New York Knicks, Philadelphia 76ers en de Toronto Raptors. Deze teams zullen in het algemeen vaker tegen elkaar spelen dan de rest van de NBA teams. Naast de Atlantic heb je ook de Central Division waar teams zoals Chicago Bulls, Cleveland Cavaliers, Detroit Pistons, Indiana Pacers en Milwaukee Bucks en hebben we als laatst de South Eastern Division waar Atlanta Hawks, Charlotte Hornets, Miami Heat, Orlando Magicen de Washington Wizards zich in bevinden. 

 


NBA FACTS

Hieronder hebben we 5 wat minder bekende feitjes uitgekozen uit de NBA die je waarschijnlijk nog niet wist. 

1. Toen CBS vanaf 1973 de verslaggeving over de NBA overnam, wisten ze pas in de week voordat het seizoen begon, wie de wedstrijden zou gaan uitzenden. De keuze bleek een American Football omroeper genaamd Pat Summerall te zijn.
 
 
2. Slechts twee keer in de 74-jarige geschiedenis van de NBA zijn er wedstrijden gespeeld op kerstavond: in 1960 en 1967. Beide wedstrijden werden landelijk uitgezonden, de eerste met de Celtics en Hawks en de laatste met de Warriors en Sonics.
 
 
3. Op 19 maart 1969 vond een coinflip plaats om te beslissen welk team als eerste zou selecteren in de NBA Draft. De Phoenix Suns kozen voor kop, maar het muntstuk landen op munt, wat betekende dat Kareem Abdul-Jabbar, toen bekend als Lew Alcindor, zijn carrière zou beginnen bij de Milwaukee Bucks.
 
 
4. Tijdens het seizoen 1961-62 was de score van Wilt Chamberlain buiten de hitlijsten, met een gemiddelde van 50,4 punten over 80 wedstrijden. Zijn gemiddelde minuten per wedstrijd waren echter eigenlijk meer dan de 48 minuten die teams spelen. De reden voor deze eigenaardigheid was dat zijn team, de toenmalige Philadelphia Warriors, in totaal negen verlengingen speelde.
 
5. Kobe Bryant was geen top-10 draft keuze, over een tragedie gesproken. Kobe Bryant werd gezien als een jongen die net klaar was met zijn middelbare school en werd hierdoor pas gekozen met de 13e pick. Om je een idee te geven van hoe erg sommige teams het hebben verprutst door hem niet te kiezen, zijn hier de spelers die voor Kobe werden gekozen : Lorenzen Wright, Kerry Kittles, Samaki Walker, Erick Dampier, Todd Fuller en Vitaly Potapenko. Ongetwijfeld hadden sommige GM's wat uit te leggen.
Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account