NBA Draft 2020 : De nieuwe generatie

  • , by Daan Smits | Burned Magazine
  • 6 min reading time
https___www.si.com_.image_MTc2OTE2MjQ2MDM2NDkwMTgy_top-3-picks

Alles over de NBA draft van 2020 en een analyse van de talenten van de volgende generatie.

Op 18 November was het jaarlijkse event van de NBA Draft weer en komt hiermee ook een nieuwe lading aan jong talent wat zich toevoegt aan de NBA. Ben jij benieuwd waar deze toekomstige sterren naartoe gaan? Wij hebben een samenvatting met een kleine analyse voor je gemaakt over de top 8 draft picks van 2020.

 

#1 Anthony Edwards > Minnesota Timberwolves

1,95m - shooting guard - Georgia

Edwards is een fysiek sterke guard die op zijn best is door zijn explosieve eerste stap die hij vaak  gebruikt om naar de basket te komen, contact te maken en op te staan. hij gaat zeker punten pakken in de NBA. Hij is een snelle guard die moeilijk te stoppen is in de fastbreak, maar hij heeft ook een pull-up jumper die een bedreiging vormt voor de verdediging. Zijn schot kan een beetje streperig zijn en zijn release heeft wat puntjes op de i nodig maar Edwards weet wat hij doet en is daarnaast ook een sterke verdediger. Niet alle scouts houden van hem, maar hij lijkt goed te passen naast D'Angelo Russell en Karl-Anthony Towns bij Minnesota Timberwolves.

#2 James Wiseman > Golden State Warriors

2,15m - center - Memphis

Hij heeft het potentieel om een van de beste centers te worden in het moderne NBA-spel. Hij is ongelooflijk mobiel en atletisch voor een grote speler en heeft daarnaast een spanwijdte van 2,30 meter. Hij is zeker iemand die je onder de basket wilt hebben staan in beslissende momenten want hij heeft een geweldig verdedigend inzicht. Hij heeft ook seizoenen van ontwikkeling nodig om daar te komen - Wiseman is niet plug-and-play - en hij zal die rol moeten accepteren en niet proberen de volgende KD / Giannis / AD te zijn. Als Wiseman zichzelf gemotiveerd weet te krijgen elke dag te blijven trainen zal hij zeker een belangrijke rol kunnen krijgen bij de Golden State Warriors.

#3 LaMelo Ball > Charlotte Hornets

2,03m -  point-guard - Illawarra Hawks (Australië).

Hij heeft de meeste potentie van iedereen in de draft, maar ook de meeste verwachtingen omdat hij in zijn route naar de NBA zo populair is geworden. LaMelo is lang voor een guard en hij is al een fantastische passer en ballhandler. De Charlotte Hornets zijn in rebuild mode maar zijn met deze aanwinst al een stuk op weg om weer een franchise neer te zetten die kans heeft in de playoffs. Ondanks de haat en liefde die LaMelo krijgt wist hij begin dit jaar al een deal te tekenen met Puma nog voordat zijn rookie seizoen begint, dat zegt ook al iets natuurlijk. We zijn erg benieuwd wat Melo gaat beteken voor de Hornets en of hij net als LeBron ook in zijn 1e basketbalseizoen in de nba zijn eigen Puma basketbalschoenen zal krijgen

 

#4 Patrick Williams > Chicago Bulls 

2,03m - Small Forward - Florida State

Hij is iemand waarop de meeste scouts sliepen en schoot op het laatst helemaal naar de top vier. in de mock drafts. Williams heeft de fysieke tools om een ​​van de beste spelers in deze draft te zijn. Hij is rauw en er staat hem veel speler ontwikkeling te wachten. Hij is een topsporter en is veelzijdigheid als scorer. Hij neemt goede beslissingen als spelmaker en heeft potentie als topverdediger.  Als Billy Donovan en de Chicago Bulls hem kunnen ontwikkelen, kan deze keuze er over een paar jaar als een koopje uitzien.


#5. Isaac Okoro > Cleveland Cavaliers

1,98m - small forward - Auburn

Een van de puurste topsporters en een van de beste perimeterverdediger in deze draft, een uitstekende combinatie voor de Cleveland Cavaliers om aan hun roster toe te voegen. Hij is een slimme speler die hard werkt daarnaast neemt hij goede beslissingen en heeft hij de atletiek en de kracht om makelijk te scoren met contact bij de basket. Hij is wel een mindere shooter en zijn techiek heeft werk nodig. 

#6 Onyeka Okongwu > Atlanta Hawks

2,02m - Power Forward/center - USC.

Over een paar jaar zou hij de beste grote man in deze draft kunnen zijn, hij heeft vanwege zijn energie en doorzettingsvermogen een rol in de NBA verdiend. Een zeer sterke verdediger die alles kan doen wat nodig is op de pick-and-roll - switch, hedge of drop back en gebruik zijn indrukwekkende bounce om schoten te blokkeren. Okongwu heeft ook potentie aan het aanvallende einde, hij is een goede balhandler en is een goede passer, maar zijn schot is inconsistent en heeft werk nodig. Hij is nog niet goed genoeg om een ​​startende vijf te zijn in de NBA maar heeft alle potentie om iets speciaals te worden. We kijken erna uit om te zien wat Big O kan doe voor de Atlanta Hawks.

 

#7 Killian Hayes > Detroit Pistons

1,95m - Point Guard - Frankrijk.

Hij was een grote point guard en liet zien dat hij creatief kan zijn als pick-and-roll-ball-handler die een paar seizoenen professioneel in Frankrijk speelde. Goede afwisseling van een snelle guard die de pull-up midrange-jumper leuk vindt. Hayes is nog geen topsporter op NBA-niveau, en moet een betere en consistentere verdediger zijn weet hij dit te doen dan hebben de Detroit Pistons een echte ster te pakken.


#8 Obi Toppin > New York Knicks

2,09m - Forward - Dayton.

De favoriete speler van iedereen om naar te kijken op de universiteit vanwege zijn woeste dunks en zijn vermogen om de diepe drie te raken, twee dingen die zich vertalen naar de NBA. Hij zal een show geven op het veld. Kan een echte bedreiging zijn als een pick-setter in de NBA die voor de drie kan gaan of hard naar de basket kan rollen en finishen, of hij kan functioneren vanuit de plek van de dunker. Speelt hard. Hij is daarnaast ook nog een groot probleem in de verdediging, hij is sterk en zal zichzelf voor elke rebound inzetten. De New York Knicks hebben het de jaren niet goed gedaan in de front office maar dit is een goede keuze geweest en we zijn benieuwd of dit het roer kan omdraaien in Madison Square Garden.

Hoewel dit vooral voorspellingen zijn op basis van hun collegespel, zijn wij als team Burned enorm benieuwd naar hoe deze spelers weten hun spel te vertalen van college niveau naar de NBA.

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account