Het kopen van zaalschoenen stap voor stap

  • , by Veerle | Burned Sports
  • 3 min reading time
sportschoenen-kopen-stap-voor-stap

Iedereen die een zaalsport beoefent kent het wel, de eeuwige zoektocht naar de perfect schoen die het beste aansluit bij jouw wensen en speelstijl. In deze blog leg ik je in een paar stappen uit hoe je tot jouw beste match komt!

Iedereen die een zaalsport beoefent kent het wel, de eeuwige zoektocht naar de perfect schoen die het beste aansluit bij jouw wensen en speelstijl. In deze blog leg ik je in een paar stappen uit hoe je tot jouw beste match komt!

Stap 1: Op wat voor ondergrond speel je?

Allereerst is het belangrijk om te kijken op wat voor ondergrond je gaat spelen. In de zaal sport je meestal op een houten of een kunststof ondergrond. Zorg er dus voor dat je schoenen hiervoor geschikt zijn!

Stap 2: Hoe vind ik mijn schoenmaat?

Het is soms lastig om de juiste maat van je zaalschoenen te bepalen. Dit komt omdat deze vaak anders vallen dan je sneakers. Merken maken het daarbij niet perse makkelijker omdat iedere maatvoering bij ieder merk weer verschillend is. Daar komt ook nog is bij kijken dat de maatvoering per model vaak ook nog anders is. Tijdens het passen van je nieuwe schoenen is het belangrijk dat je meerdere modellen past en je goed laat adviseren. Test je schoenen goed uit in de winkel en ren een stukje. Voel je de voorkant, of schuif je in de schoen, dan is dit niet de juiste maat. Ga dan voor een halve of hele maat groter, zo voorkom je vervelende klachten. Houd ongeveer een duimnagel ruimte aan de voorkant over dan weet je zeker dat de schoen niet gaat vervelen tijdens het sporten. 

Stap 3: Wat is jouw speelstijl?

Iedere speler is uniek en heeft zijn eigen speelstijl. Ga jij bijvoorbeeld voor snelheid? Dan zijn gewicht en druk het meest belangrijk. Een lichte zaalschoen zorgt ervoor dat je minder gewicht met je mee draagt en dus snel over het veld heen rent. Of ben je iemand die gaat voor comfort en vind je het belangrijk dat je zacht neerkomt tijdens bijvoorbeeld een dunk? Dit is vaak een persoonlijke smaak en probeer dan veel verschillende schoenen uit zodat je uiteindelijk de beste keuze maakt! Misschien ben jij wel iemand die graag van controle houdt, dan is een schoen met goede grip erg belangrijk, hierdoor kan je snelle bewegingen maken zonder dat jij de controle verliest!

Stap 4: Kies jij voor een lichte of voor een zware schoen?

Nu je de 3 stappen hierboven gevolgd hebt is het belangrijk om je te focussen op het gewicht. Je hebt jouw speelstijl gekozen en nu ga je hier verder op in spelen. Lichte zaalschoenen geven je het gevoel dat je op je tenen staat en je sneller bent. Zwaardere zaalschoenen kunnen je het gevoel geven dat je meer beschermd bent. Dit is dus echt een kwestie van smaak en dit is voor iedereen weer anders! Wij hebben ontzettend veel keuze aan indoor sportschoenen. Bijvoorbeeld de Nike Kyrie Flytrap III of Jordan Why Not Zer0.3 of kijk een bij onze Under Armour modellen. 

Stap 5: Het kiezen van het materiaal

Dit is voor iedereen ook weer anders. Kies je voor bijvoorbeeld een leren zaalschoen? Dan weet je zeker dat je schoen heerlijk zit, een nadeel aan leer is dat het erg warm is en je hier dus flinke zweetvoeten in kan krijgen. Een tegenovergesteld materiaal is mesh, mesh zorgt ervoor dat je voeten blijven ademen en je dus minder last krijgt van vervelende geurtjes. Nike zaalschoenen zijn bijvoorbeeld verwerkt met een Flyknit materiaal, dit is een materiaal wat wordt gebruikt in geweven schoenen. Het zorgt voor ondersteuning en bewegingsvrijheid die een prettig gevoel geeft zoals bij blote voeten. 

Nu jij al deze stappen gevolgd hebt ben je klaar om weer te shinen op het veld! Shop jouw zaalschoenen bij Burned Sports!

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account