The Story Of: Jimmy Butler

  • , by Daan Smits | Burned Magazine
  • 3 min reading time
main_1

Jimmy Butler, een speler met een krachtig verhaal achter zijn prestaties en wat hij moest overkomen om zichzelf te plaatsen in de positie waar hij zich nu in bevind.

Jimmy Butler III, geboren 14 september 1989 in Houston, Texas. Butler speelt als shooting guard voor de Miami Heat en wist met dit team iedereen te laten verrassen door de Milwaukee Bucks en de Boston Celtics uit te schakelen in de Play-offs om daarna in de Finale te staan tegen Lebron James en de Los Angeles Lakers.

 

Jeugd

Jimmy hield al erg vroeg van basketbal, alleen had hij nooit de nieuwste basketbalschoenen of een goede Wilson basketbal maar moest hij het altijd maar doen met wat hij kon betalen. Hij deed wel mee met zijn school team en na een jaar college basketball te hebben gespeeld voor Tyler Junior College, stapte Butler over naar Marquette University. 

 

Als tweedejaarsstudent in het seizoen van 2008-2009 scoorde hij gemiddeld 5,6 punten en 3,9 rebounds per wedstrijd en noteerde hij een vrije worp percentage van 76,8%. Hij kwam in de basisopstelling als junior tijdens het seizoen van 2009-2010 tot gemiddeld 14,7 punten en 6,4 rebounds per wedstrijd, en hij verdiende de eer voor All-Big East Honourable Mention

jimmy-butler-basketbal-nba

 

Na een goed maar geen bijzonder jaar besloot hij zichzelf aan te melden voor de NBA Draft 2011 en werd hij hier als 30e draft pick gekozen door de Chicago Bulls. 

 

NBA

Hij zag beperkte kansen in zijn eerste rookie jaar en speelde 42 wedstrijden tijdens het door seizoen van 2011-12. Het volgende seizoen speelde hij alle 82 wedstrijden voor de Chicago Bulls. Na een beperkt aantal minuten gespeeld te hebben aan het begin van het seizoen 2012-2013, zag hij aanzienlijke meer minuten tijdens de tweede seizoenshelft, inclusief het starten van zijn eerste playoff wedstrijden, later is hij zelfs alle 12 playoff-wedstrijden van dat seizoen als starter begonnen. Philadelphia 76ers (2018–2019)

Op 12 november 2018 werd Jimmy Butler getrade naar de Philadelphia 76ers na een matig seizoen ervoor bij de Minnesota Timberwolves. Hij maakte zijn debuut voor de 76ers twee dagen later en scoorde 14 punten in een 111-106 nederlaag tegen de Orlando Magic. 

 

jimmy-butler-basketbal-nba

Op 29 januari werd Butler verschoven naar point guard in plaats van shooting guard en wist hij 20 punten en zes assists te behalen in een 121-105 overwinning op de Los Angeles Lakers. Hierna had Jimmy samen met Joel Embiid en Ben Simmons nog een goede run in de playoffs maar helaas werd deze droom stuk gemaakt door Kawhi Leonard en de Toronto Raptors die de 76ers eruit wisten te gooien in game 7.

 

Miami Heat (2019-heden)

Op 6 juli 2019 tekende Butler in Free Agency een contract bij de Miami Heat. Op het begin liep het wat stroef bij zijn nieuwe team maar op 9 December 2019 werd Butler al uitgeroepen tot Eastern Conference Player of the Week nadat hij gemiddeld 27,5 punten, 9,0 rebounds en 8,5 assists per wedstrijd behaalde. De dag erna op 10 December wist Jimmy Butler een career-high 18 rebounds neer te zetten, samen met 20 punten en 11 assists in een 135-121 overtime winst tegen de Atlanta Hawks. 

De Heat wist tegen allen verwachten in de NBA-finale te bereiken na het verslaan van de Boston Celtics in de Eastern Conference Finals in 6 wedstrijden, waarmee Butler zijn eerste Finale-optreden verdiende.

 

jimmy-butler-basketbal-nba

 

Jordan Breakup 

In 2014 tekende Butler een deal met Jordan, Later kreeg kreeg hij in 2016 ook zijn eigen Jordan basketbalschoenen. Momenteel is Butler een sneaker-free-agent nadat hij eerder dit jaar had verzocht om zijn deal met het merk Jordan te beëindigen. Veel merken trekken Butler zijn aandacht, en zijn prestaties in de play-offs dit jaar hebben zijn waarde enorm vergroot. Volgens zijn manager maakt Butler deel uit van lopende onderhandelingen over een meerjarige sneaker deal met meerdere merken.

 

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account