Stijl en Snelheid : De Why Not Zer0.3

  • , by Daan Smits | Burned Magazine
  • 2 min reading time
NikeNews_RussellWestbrook_Jordan_SP20_JD_WHYNOTZERO3_6_original

Alles over de Jordan Westbrook Why Not Zer0.3 en wat deze schoen verschilt met zijn voorgangers.

Hier is een typische actie in een Russell Westbrook-hoogtepunt: hij rent zonder na te denken de verdediging in, zweeft in de lucht en neemt een fractie van een seconde en eindigt de bal dan meestal met een geweldige dunk in de basket of passt naar een teamgenoot die vrij staat voor de driepunter. 

 

russell-westbrook-nba-why-not-basketbal

Dat welbekende scenario is precies waar de nieuwste basketbalschoenen van Westbrook, de Why Not Zer0.3 zich op richten.Zijn reputatie voor dynamisch atletisch vermogen en beslissende stijl worden allemaal verwerkt in de Jordan basketbalschoenen. Het is een mentaliteit die hij Westbrook in elk spel toepast, met de vraag Why not? dat vertrouwen wil hij doorgeven aan anderen, en vooral aan jongeren generatie.

 

russell-westbrook-nba-why-not-basketbal

 

"Ik neem het niet als vanzelfsprekend aan dat ik mijn eigen schoen bij het merk Jordan heb, en ik ben enorm enthousiast over deze schoen", zegt Westbrook. "Er is niet alleen een balans tussen geweldige technologie en stijl gelegd maar de schoen vertegenwoordigt ook meer dan alleen mij. Het vertegenwoordigt hoop en inspiratie, en is bedoeld om de jeugd te laten geloven."

 

Snelheid

Het is de lichtste schoen in de kenmerkende lijn van Westbrook     

Westbrook wilde snel zijn, dus het Jordan Brand-team verminderde het aantal lagen en materialen in de schoen en introduceerde een lagere kraag waardoor bewegingen sneller en soepeler gaan.

 

De schoen zit lager bij de grond dan de Why Not Zer0.2           

De schoen is in het algemeen lager dan de Zer0.2. Dit komt door het gewijzigde visgraatpatroon wat helpt reageren op de lage, explosieve beweging van Westbrook.

 

De schoen heeft de grootste Zoom Airbag in een Why Not? Zer0 signature schoen ooit.     

De Zoom Air unit in de voorvoet heeft horizontale flex-groeven die lineaire, end-to-end snelheid en een voortstuwend gevoel geven.

russell-westbrook-nba-why-not-basketbal


Stijl 

De ontkoppelde buitenzool is een knipoog naar een van Westbrook zijn favoriete Jordans         

Deze Jordan schoenen waren namelijk de Jordan XXVIII, deze bevatte de eerste Air Jordan-buitenzool om de voorvoet en de hiel te scheiden terwijl het bovenwerk geïnspireerd was op Italiaans maatwerk.

 

Het heeft nieuwe esthetische accenten     

De basketbalschoen heeft een TPU-band op de middenvoet van de schoen dit geeft een nieuwe stijlvolle uitstraling aan de Westbrook-lijn. Ook zit er een nieuw embleem op de tong van de schoen, deze wijst naar leden van de Westbrook familie.


russell-westbrook-nba-why-not-basketbal


Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account