Russell Westbrook Why Not Zer0.1

  • , by Mees Janssen | Burned Sports
  • 2 min reading time
jordan-whynotzero-blue-red-russel-westbrook-basketbalschoenen-side

De kenmerkende Jordan Why Not Zer0.1 van Russell Westbrook is de laatste tijd in een aantal kleurstellingen uitgebracht en komt de stijl in een drievoudig dubbelthema om het eenjarig jubileum van zijn recordbrekende triple double-seizoen te vieren. De sneaker is in principe bedekt met een thema van zwart, signaalblauw en teamoranje met spikkels op de hielen.

De kenmerkende Jordan Why Not Zer0.1 van Russell Westbrook is de laatste tijd in een aantal kleurstellingen uitgebracht en komt de stijl in een drievoudig dubbelthema om het eenjarig jubileum van zijn recordbrekende triple double-seizoen te vieren. De Jordan sneaker is in principe bedekt met een thema van zwart, signaalblauw en teamoranje met spikkels op de hielen.

Waarom niet?

Ik heb bijna de hele tijd dat ik de schoen testte geen problemen ondervonden met de tractie op de Why Not Zer0.1. Meestal had ik een geweldige ervaring zonder me zorgen te maken over de grip. Er waren een paar banen waarbij ik af en toe de zolen schoonveegde van puin, wat niet zo erg was, omdat de grip tussen het vegen prima bleef. Een baan waar ik regelmatig op speel, is wat ik de tractiemoordenaar noem. Als ik een schoen meeneem naar die baan en hij uiteindelijk grip krijgt, weet ik dat de tractie goed is. Dit was de enige keer dat ik uitgleed terwijl ik de Why Not Zer0.1 droeg, maar gelukkig was het een eenmalige gebeurtenis - daarna was het weer normaal. De Why Not Zer0.1 maakt gebruik van Zoom Air over de volledige lengte van de bodem geladen in een omvangrijke Phylon-tussenzool. Geloof het of niet deze opstelling voelt geweldig, vooral in de voorvoet. De tussenzool die rust tussen de onderkant van je voet en de bovenkant van de Zoom-unit is erg dun. Dit is waarschijnlijk de reden waarom je de Zoom daadwerkelijk terug kunt voelen stuiteren terwijl je in beweging bent. Een gevoel dat meestal verloren gaat wanneer een dergelijk kussen met de bodem wordt belast. Je kan de hiel niet op dezelfde manier voelen als de voorvoet, maar ik gebruik mijn hiel zelden, dus het is niet iets dat me ooit dwars zat of in me opkwam. Het enige dat ik wist, was dat ik van de rit genoot en de geruststelling had dat mijn hiel zo nodig een kussen had. Dat is een fijne toevoeging met deze Jordan basketbalschoenen. Waar ik het meest van hield, is dat de Why Not Zer0.1 een geweldige mix was van stabiliteit en kussen. De Air Jordan 31 heeft die veerkracht waar we allemaal op hopen met Zoom Air, maar soms voelde het wiebelig of onstabiel. De Air Jordan 32 voelde in vergelijking veel stabieler aan, maar hij is erg stijf totdat hij werd ingebroken (dan zou je die lichte sprong in je pas beginnen te voelen). De Why Not Zer0.1 was een beetje van zowel de Air Jordan 31 als de 32. Het bood alle stabiliteit van de stijvere setup zonder evenveel inlooptijd. Als je in het verleden hebt genoten van Zoom Air hoepelschoenen, dan zul je waarschijnlijk een beetje terugdenken terwijl je deze draagt. Modellen zoals de Air Jordan 12, Air Jordan 18 en Zoom Flight 96 zullen allemaal een belletje doen rinkelen, hoewel je zult merken dat deze veel minder wegen en veel minder beperken aanvoelen tijdens spelen met de basketbalschoenen.

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account