Russell ''Brodie'' Westbrook

  • , by Daan Smits | Burned Sports
  • 2 min reading time
Westbrook-basketball-jordan-nba-basketbal

Het verhaal van Russell Westbrook en hoe hij met zijn dominerende spel wist de NBA op zijn kop te zetten.

Russell Westbrook geboren op 12 november 1988 in Long Beach California, spelend bij de Houston Rockets en zijn verhaal over hoe hij veranderde van stille schooljongen naar NBA record breaker.

Jeugd

Na een succesvol high school seizoen kreeg Russell Westbrook al snel college offers van meerdere scholen in Amerika. Hij heeft zich toen aangesloten bij de UCLA Bruins in California en na 2 goede seizoenen hier besloot hij dat hij klaar was voor de NBA. Westbrook is toen in de NBA draft van 2008 als 4th overall pick gekozen door de Seatlle SuperSonics.

westbrook-basketbal-kevin-basketball-nba-draft

Record Breaker

In zijn eerste seizoen werd hij verkozen in het NBA All-Rookie first team. Helaas wist hij niet Rookie Of The Year te winnen want die ging dat jaar naar Kevin Durant een van zijn teamgenoten bij Seattle. Op 9 april 2017 verbrak hij het record van meeste triple-doubles in een seizoen (42), dat al meer dan vijftig jaar op de naam van Oscar Robertson stond. In hetzelfde seizoen van 2016-2017 wist hij ook MVP (Most valuable player) te pakken en dit nadat Kevin Durant besloot om dat jaar naar de Golden State Warriors te vertrekken.

westbrook-basketbal-mvp-nba-thunder

The Shoe-Deal

Na Westbrook zijn ongelofelijke triple-double seizoen waarmee hij als MVP werd beloond, daarmee werd Michael Jordan ook steeds meer geïnteresseerd in Westbrook en kwamen er steeds meer speculaties over dat Westbrook zich wou aansluiten bij de Jordan brand. Micheal Jordan zou hem na dat seizoen een brief hebben gestuurd met de motivatie om een kampioenschap te winnen. Jordan heeft altijd al iets gehad met Westbrook, hij is zelfs ooit zo ver gegaan om Russell Westbrook te vergelijken met zichzelf. Helaas lukte het Westbrook niet om dat jaar naar huis te gaan met een championship ring maar hij kwam wel thuis met een vernieuwde deal met Jordan. Met deze deal heeft Westbrook zijn eigen basketbalschoenen weten uit te brengen met het Jordan team genaamd de Jordan Why Not lijn.  

 

Comments

  • Leuk stuk! In mijn ogen een van de beste basketballers op dit moment. Ben benieuwd hoe ver de Rockets het deze playoffs gaan schoppen.

    RI

    Rik Nolten

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account