Puma's RS-Dreamer in samenwerking met J. Cole

  • , by Mees Janssen | Burned Sports
  • 4 min reading time
Blog Cover

Als je fan bent van J. Cole weet je dat basketbal voor hem een grote passie is. We zien hem rondom de NBA vaak en bewijst hij regelmatig dat rappen niet het enige is waar hij goed in is. Dit keer heeft hij met Puma de nieuwste basketbalschoen op de markt gebracht genaamd de RS-Dreamer. "Als je ze hardop zegt, klinken de beste dromen gek," zei Cole in een persbericht. "Dreamer is gemaakt met de overtuiging dat we toch de onze moeten volgen, hoe onbereikbaar ze ook mogen lijken voor anderen."

J. Cole is een rapper en producer die begin 2010 succes heeft geboekt. Sinds hij tekende bij Jay Z’s label Roc Nation, toerde hij over de hele wereld, produceerde hij voor Kendrick Lamar en kwam hij zelfs onder de aandacht van Barack Obama. Hij is ook zijn eigen stichting begonnen zonder een doel om winst te maken. Drake gaf hem destijds de grootste opsteker: "Je kijkt naar een van de slimste, grootste en meest legendarische artiesten van onze generatie.

j-cole-puma-basketbalschoenen-rsdreamer-dreamville

De jeugd van J. Cole

Jermaine Lamarr Cole werd geboren op 28 januari 1985 op een Amerikaanse legerbasis in Frankfurt en woonde vervolgens in West-Duitsland. Zijn ouders gingen uit elkaar en snel daarna verhuisde zijn moeder met hem en zijn oudere broer Zach naar Fayetteville in North Carolina waar ze krap bij kas zouden gaan zitten. Het was in Fayetteville dat Cole zijn passie voor muziek ontwikkelde toen hij als violist toegetreden werd tot de Terry Sanford Orchestra. Nadat hij zijn middelbare school had afgerond, verhuisde Cole naar New York en ging hij naar St. John's University, waar hij in 2007 zijn diploma haalde voor communicatie.

Muziek carrière

Zijn debuut mixtape ‘’The Come Up’’ kwam uit in 2007 die grotendeels zelf geproduceerd is. Een nummer genaamd "Lights Please" van ‘’The Warm Up (2009)’’ kwam onder de aandacht van producer Mark Pitts die het voor Jay Z afspeelde. Ironisch genoeg had Cole geprobeerd Jay Z zelf een kopie te geven alleen om vervolgens te worden afgewezen met de woorden “Man, ik wil die shit niet." Maar Pitts had oor voor hem en was ook Jay Z zijn grote businessman. Uiteindelijk tekende Cole bij Roc Nation en begon als gast op nummers van Wale, Jay Z en Talib Kweli te verschijnen. De releasedatum van Cole's tweede album, Born Sinner, werd verschillende keren verschoven om niet te botsen met andere grote releases. Toen het uiteindelijk in juni 2013 uitkwam, was het weer een succes. Kendrick Lamar en 50 Cent zijn rappers die ook op het album voorkomen. Alleen was ‘’Born Sinner’’ een album dat hartelijk maar niet extatisch werd ontvangen. Met het wachten op het juiste moment, kwam Forest Hills Drive 2014 uit in december 2014 en ging het in première op nummer 1 in de Billboard 200, ondanks gebrek aan voorafgaande singles of marketing. Het won verschillende prijzen, waaronder Billboard Rap Album of the Year, en werd later dubbel platina gecertificeerd. Zijn vierde studioalbum, 4 Your Eyez Only, kwam net voor Kerstmis 2016 uit en ging ook naar nummer 1. Ondanks alle controverse die hij over zich kreeg suggereerde The New York Times dat Cole, door zichzelf te bevrijden van de ketting van grote gaststerren, zijn eigen artistieke pad zou kunnen inslaan, waarbij hij opmerkte dat hij eerlijk naar zichzelf moest zijn over wat er eigenlijk in de hiphop wereld gebeurd.

Het label Dreamville

De eerste belangrijke stap voor zijn eigen label kwam aan het licht in 2014, toen hij, samen met zijn zakenpartner en manager, Ibrahim Hamad, het label Dreamville Records oprichtte. De eerste muziek die vanuit Dreamville werd uitgebracht was met de getekende artiesten, Bas en Omen. Later kwamen daar opkomende artiesten zoals JID, Ari Lennox en EARTHGANG bij. Het label deelt een naam met zijn Dreamville Foundation, een non-profit Cole gevestigd in zijn geboorteplaats. Het is opgezet om "de kloof te overbruggen tussen de werelden van kansen en de stedelijke jeugd van Fayetteville, NC", en organiseert regelmatig evenementen en programma's, waaronder leesclubs en essaywedstrijden.

De RS-Dreamer

Cole heeft bewezen een van de beste rappers ter wereld te zijn, dus nu pakt hij zijn talenten samen en past hij ze elders toe. Nadat ze in juli voor het eerst de werelden van hiphop en hoepels hadden gecombineerd met de RS-Dreamer, hebben J. Cole en Puma nu hun tweede colorway klaargemaakt: "Blood, Sweat and Tears." Net als Dreamville staat de schoen symbool voor het nooit opgeven van je dromen en er altijd aan vast blijven houden, hoe moeilijk de weg daar naartoe soms ook is. Of het nou het harde werk dat nodig is voor op het veld of op het podium biedt de nieuwe make-up een gedurfd palet, geavanceerde prestatietechnologie en de verhalen die verwant zijn geworden met de samenwerking tussen Cole en PUMA Hoops met de Puma basketbalschoenen. Het halfhoge bovenwerk is bijna volledig in het rood met mesh-bodems en suède overlays die een sterke kersrode tint geven. Cole's "Dreamer" logo is in het wit op de hiel gestempeld, met verder contrast door een wit koordvetersysteem en een kleine voorvoet die bloeit. Onderaan de basketbalschoenen combineren de tussenzolen een duo van schuimen - zowel hardloopschoenenschuim in RS-stijl als de ProFoam voor een hybride dempingsopstelling.

Er gaan geruchten rond dat Cole op zoek is naar een try-out bij een NBA-team, wat zeker een leuke afwisseling zou zijn, aangezien we allemaal weten dat Cole eigenlijk best goed is in basketbal. Wie weet brengt de toekomst nog meer voor hem.

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account