Puma Basketball : Back & Better

  • , by Daan Smits | Burned Sports
  • 2 min reading time
puma-basketball-nba-clydecourt-basketbal-basketbalschoenen

Een stuk met het laatste nieuws over Puma en hun groei in de basketbalwereld, collabs met celebraties en hun invloed op de NBA.

Iedereen kent of heeft wel eens gehoord van het merk Puma toch? maar wist jij al dat ze sinds kort weer hun return hebben gemaakt in de basketbalwereld met o.a. de Puma basketbalschoenen. Ze hebben ook spelers zoals Kyle Kuzma, DeAndre Ayton, Danny Green en DeMarcus Cousins weten te contracteren.

Back again…

Puma besloot rond 1969 dat alleen de Puma sneakers niet genoeg was om zo groot te worden zoals ze in gedachte hadden. Vanuit die positie zijn ze gaan denken en daar begon de interesse voor de NBA.

Walt Frazier had in 1970 een NBA-titel gewonnen met de New York Knicks en was in 1973 op weg naar de volgende. Puma heeft toen besloten een andere weg in te slaan dan de andere bedrijven en kozen ervoor om met een specifieke speler samen te gaan werken. Die speler was Walt Frazier. Waarom Walt Frazier? Omdat hij toen de tijd bekend stond als een van de meest modieuze spelers in de NBA. Een tijdje daarna werden er steeds meer NBA-iconen getekend bij Puma denk hierbij aan Isaiah Thomas, Ralph Simson en voor een korte periode was zelfs Vince Carter ook onderdeel van het Puma team. 

puma-basketball-clyde-basketbal

Big Plans

Helaas slaagde Puma er niet in om de nodige aandacht te krijgen om te concurreren met andere grote merken zoals de Converse en Nike basketbalschoenen  in die periode. Sinds 2018 zijn ze terug! met grotere plannen, zo hebben ze Jay-Z aangenomen als Creative Director, zijn er enorm veel jonge talentvolle NBA spelers gecontracteerd en wordt er steeds meer aandacht gegeven op de meningen en feedback van basketbalspelers. Zo hebben ze in de nieuwe basketbalschoenen gewerkt met een; HYBRID systeem wat een combinatie is van de twee beste sport technologieën van Puma tot nu toe. het is een mix van IGNITE en NRGY: 

  • IGNITE: PUMA's schuim tussenzool plus merkhielkooi ondersteunt en stabiliseert door de hiel op het platform te houden
  • NRGY: De schuim tussenzool van PUMA biedt een superieur kussen van hiel tot teen, zodat je lekker door kunt rennen 

 

The Future

Puma maakt enorm slimme keuzes met positieve resultaten de laatste tijd en met een support van mensen zoals: Kylie Jenner, Rihanna, J.Cole, Jay-Z, Kyle Kuzma en geruchten over deals met LaMelo Ball en Neymar Jr. Wordt de toekomst van Puma steeds maar groter. Alleen blijft de vraag of ze hun concurrenten op het basketbal level weten te overtreffen. Wij bij Burned zijn enorm benieuwd naar wat er nog komen gaat!

puma-basketball-nba-rookies-basketbal-knicks
Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account