P.J. Tucker : Sneaker King

  • , by Daan Smits | Burned Magazine
  • 3 min reading time
pj-tucker-shoes-USA-TODAY-scaled

Alles over P.J. Tucker zijn sneakercollectie, carriere in de NBA en zijn duurste sneaker aankoop ooit.

PJ Tucker, een naam die niet meteen een belletje laat rinkelen bij de meeste maar toch heeft de 35-jarige Shooting guard van de Houston Rockets een belangrijke rol in het team. Naast basketbal heeft hij een andere passie namelijk sneakers en dan vooral exclusieve sneakers en in dit artikel hebben we het over hoe zijn interesse hiervoor is begonnen, zijn duurste schoenen ooit en over zijn weg naar de NBA. 

 

P.J. 

Anthony Leon "P. J." Tucker Jr. is geboren op 5 Mei 1985 in Raleigh, North Carolina. PJ zijn sneaker passie begon al in zijn jongere jaren, hij vertelde zo in een interview met ESPN : ‘’Ik droomde er vroeger altijd van om de nieuwste sneakers te hebben alleen in die tijd had ik een paar schoenen per jaar waar ik het mee moest doen’’. PJ werd in de NBA draft van 2006 als 35e pick in de 2e ronde gekozen door de Toronto Raptors. Hier kreeg hij amper speeltijd en werd niet opgenomen in de basis, na een tijdje besloten de Raptors en PJ afscheid te nemen van elkaar en ging PJ basketballen in Europa. Hier krijg hij wel veel speeltijd en ontwikkelde zijn talent meer. Na 6 jaar in het buitenland tekende hij een contract bij de Phoenix Suns en speelde hij weer in de NBA waar hij liet zien dat hij dit gemaakt was voor dat niveau.

 

Exclusive

PJ had tijdens zijn comeback seizoen in de NBA ook al gesprekken met meerdere schoenmerken gehad zoals: Adidas, Nike en Jordan basketbalschoenen. Uiteindelijk besloot hij met Nike in zee te gaan en in een van zijn eerste wedstrijden na dit getekende contract besloot PJ maar liefst 4 verschillende schoenen aan te doen in EEN wedstrijd, natuurlijk waren het wel allemaal Nike basketbalschoenen. Dat is maar een van de vele stunts die PJ heeft geflikt in zijn NBA carrière zo heeft hij ook een keer in de Nike Hyperdunks X Off-White en de Nike Air 1 Fear Of God gespeeld.

Veel spelers zien PJ Tucker dan ook als een van de trendsetters die het normaal heeft gemaakt om in exclusieve schoenen te gaan basketballen. De NBA vond de keuzes van basketbalschoenen van PJ ook iets bijzonders en vonden het zo interessant dat ze er een echte officiële award voor hebben gemaakt die spelers kunnen winnen aan het eind van het seizoen genaamd de Sneaker King Award. Sneaker King

Maar PJ draagt niet alleen maar exclusieve schoenen tijdens het basketbal maar ook off-court draagt hij sneakers die je niet snel in het dagelijkse leven zal zien. Toen PJ de vraag werd gesteld wat het meeste geld is wat hij ooit zou hebben uitgegeven aan een schoen werd dat beantwoord met $37,000 wat omgerekend ongeveer 31.200,-  euro is, hij heeft dat toen de tijd uitgegeven aan de Nike Mag de welbekende schoen uit de Back To The Future films. Daarna werd ook nog de vraag gesteld hoeveel sneakers PJ zo ongeveer in zijn kast zou hebben liggen waar hij doodnormaal op reageerde ‘’Ongeveer een paar duizend’’. 

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account