New Era

  • , by Daan Smits | Burned Magazine
  • 2 min reading time
1_nAxlp0V02xYsa9GpC91myA

Alles over New Era en hun ontstaan, opstart en overname in de streetwear en sport scene.

Ik denk dat de meeste mensen ooit wel eens iets over New Era voorbij hebben horen komen of dat ze het ergens hebben gezien, het kan ook bijna niet anders want New Era is op dit moment een wereldwijd merk wat niet meer weg te denken is uit de streetwear scene. Petten,buckets hats, hoodies en nog veel meer. Maar hoe zijn ze zo groot geworden en hoe is het hele merk ooit ontstaan? Lees er alles over in dit artikel. 

 

The Beginning 

We gaan helemaal terug naar 1920, het ontstaan van New Era wat eerst E. Koch Cap Company heette. Het bedrijf begon met produceren in Buffalo, New York en heeft hier nu nog steeds het hoofdkantoor zitten. Ehrhardt Koch (de oprichter van New Era) leende in 1920 $5.000 van zijn tante om hier zijn eigen bedrijf mee op te zetten. Het bedrijf begon met 14 medewerkers waarvan meer dan 7 mensen vrienden of familie waren.

In 1934 tekende New Era hun eerste contract met de Cleveland Indians een Major League Baseball team (MLB) om de productie voor hun caps te doen. Na 30 jaar wist New Era al met meer dan de helft van de honkbalteams uit de MLB een contract te tekenen voor de productie van de New Era petten met hun team logos erop. Glow Up 

In 2001 werd Chris Koch benoemt als nieuwe CEO van New Era, hij had een grotere visie dan alleen de MLB en wou met New Era meerdere sporten bereiken zo gezegd zo gedaan, in 2012 tekende New Era zijn eerste contract voor productierechten met de National Football League (NFL). In 2015 sloten ze ook een deal met Manchester United en in 2017 tekende ze een van hun grootste deal met de NBA. Hiermee zorgde New Era ook ervoor dat ze het eerste bedrijf ooit waren met exclusieve productie rechten voor de NBA, MLB en NFL.Fun Fact

In de zomer van 2007, heeft New Era vrijwillig 3 soorten stijlen van hun New York Yankees petten uit de schappen gehaald, waarom? De stijlen van de petten werden gezien als gang-gerelateerd. Op 2 van de 3 petten stond een bandana patroon en op de andere een gouden kroon. Er zijn hier toen meerdere klachten over gemaakt, zelfs door de NYPD (New York Police Department) omdat ze vonden dat New Era het makkelijker maakt voor bendes om nu petten te kopen die hun gang representeren. Omdat de kleuren van de petten precies overeen kwamen met de kleuren van de Bloods, Crips en de Latin Kings. 

 

Iedereen kent de snapback tijden ook nog wel, maar wist je ook dat sommige rappers een deal hadden met New Era zo hebben Wiz Khalifa, Chance The Rapper en zelfs 2pac nog hun eigen New Era petten lijn gehad.

 

 
Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account