New Balance brengt comfort en stijl samen

  • , by Bart Hulsbosch
  • 4 min reading time
14363839-1-yellow (2)

Je outfit helemaal afmaken met een mooie sneaker, die ook nog eens lekker zit. New Balance maakt dit mogelijk met hun unieke designs. Wat begon als een bedrijf dan inlegzolen maakte voor meer stevigheid in andere schoenen, is nu een van de grootste sportmerken ter wereld. In deze blog kom je alles te weten over New Balance en de modellen die wij verkopen bij Burned Sports.

New Balance brengt comfort en stijl samen

Je outfit helemaal afmaken met een mooie sneaker, die ook nog eens lekker zit. New Balance maakt dit mogelijk met hun unieke designs. Wat begon als een bedrijf dan inlegzolen maakte voor meer stevigheid in andere schoenen, is nu een van de grootste sportmerken ter wereld. In deze blog kom je alles te weten over New Balance en de modellen die wij verkopen bij Burned Sports

Waar het allemaal begon

In 1906 richten een Ierse immigrant in Boston The New Balance Arch Support Company op. Zijn naam was William J. Riley. Toen maakte het bedrijf alleen nog maar inlegzolen. Deze zooltjes zorgde voor meer balans en comfort, vandaar de naam New Balance. De zolen bestonden uit drie support punten,  deze support punten waren gebaseerd op de voeten van een kip. Pas in 1960 werd de eerste schoen uitgebracht, een hardloopschoen om precies te zijn. Het was de eerste hardloopschoen met een geribbelde zool en de eerste die werd verkocht in verschillende breedtes. In 1970 veranderde ze de naam naar New Balance Athletic Shoe Inc. en dat werd in 2015 ingekort naar New Balance Athletics Inc. 

Zijn de schoenen van New Balance duurzaam?

New Balance gelooft in het milieubewust produceren van schoenen zonder hierbij schade te brengen aan een gemeenschap, de natuur of het achterlaten van afval dat niet afgebroken kan worden. Ze nemen niet meer middelen tot zich, dan dat ze binnen krijgen. Daarnaast maakt New Balance bepaalde keuzes bij het produceren van hun schoenen. Welke materialen worden er gebruikt? Hoe houden we afval en productie in evenwicht? Hoe produceren we de schoenen zo zuinig mogelijk? New Balance is altijd opzoek naar nieuwe een innovatieve oplossingen. Met veel lopende onderzoeken hoopt New Balance in de toekomst een schoen te kunnen maken die compleet geproduceerd is van afbreekbaar materiaal, zonder dat hierbij de kwaliteit van de schoen achteruit gaat. Het merk maakt zich sterk voor een eerlijk productie. Ze willen dat alle werknemers werken onder dezelfde arbeidsvoorwaarden. Het maakt New Balance niet uit waar in de wereld de materialen vandaan komen, zolang deze maar op een goede manier gemaakt worden. Ze letten vooral op de werkvoorwaarden, de uurloon, de veiligheid en het gebruik van kinderarbeid. Ook zijn ze veel bezig met het tegengaan van deze omstandigheden bij andere bedrijven en in andere landen die misbruik maken van milieu en werknemers. Ook steunt New Balance al jaren organisaties die gemeenschappen bewust willen maken van het belang van een gezonde levensstijl. New Balance focust zich hierbij vooral op het tegengaan van overgewicht bij jonge kinderen. Zo gaan ze langs bij scholen om daar voorlichting te geven over gezond eten en veel sporten. 

Zijn onze modellen unisex?

Ja, al onze modellen van New Balance zijn unisex. Deze schoenen hebben een hele goede pasvorm voor alle voeten. Of je nu grote, kleine, brede of smalle voeten hebt, New balance is voor iedereen. Kies voor jouw favoriete kleurencombinatie 

Onderhoud van de schoenen

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk van je schoenen genieten. Door ze goed te onderhouden blijven je schoenen langer goed. Wij van Burned Sports hebben een paar tips voor jou op een rij gezet:

Tip 1. Spuit je schoenen af en toe in met Crep Protect Rain & Stain Spray. Deze spray brengt een beschermlaag op je schoenen die jouw favoriete schoenen beschermen tegen vlekken. 

Tip 2. Maak je schoenen zo af en toe een keer schoon. Dit kan bijvoorbeeld met de Crep Protect The Ultimate Shoe Cleaner Kit. Deze compacte kit kun je overal mee naartoe nemen en zo zorg je ervoor de je schoenen er altijd fris en schoon eruit zien. 

Tip 3. Mochten je schoenen nat zijn, Laat ze dan niet drogen op de verwarming. Dit kan ervoor zorgen dat je schoenen gaan scheuren, krimpen of uitdrogen. Stop in dit geval een krant of iets van papier in je schoenen, het papier neemt het vocht op en houd de schoen ook nog eens mooi in model. 

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account