New Balance

  • , by Daan Smits
  • 3 min reading time
tumblr_p6qjkzNmw71qb1btko1_1280

In dit stuk lees je alles over het merk New Balance, hun origin, hun invloed op de huidige sneakergame en natuurlijk het assortiment.

New Balance, je kent ze wel de schoenen met een letter N aan de zijkant, Maar wat is nou het hele verhaal achter dit merk en hoe komt het dat New Balances steeds meer populairder word onder de streetwear cultuur. 

 

Het Merk 

New Balance is een merk uit Amerika gevestigd in Boston, Massachusetts. Het bedrijf werd in 1906  door William J. Riley opgericht en toen heten het bedrijf nog New Balance Arch Support Company. Het bedrijf richtte zich in het begin vooral op de klassieke loopschoen met passende comfort, maar de laatste jaren zijn ze zich steeds meer aan het proberen uit te breiden. Zo hebben ze nu ook een gehele voetbal categorie en zijn ze sinds kort ook begonnen met het produceren van een basketbal lijn.

 

De Come-Up 

Als je door de stad loopt is het bijna zeker dat je wel iemand ziet lopen met een paar New Balance sneakers, dit komt omdat de schoen de laatste jaren steeds hipper is geworden en vaker in het nieuws komt. Waarom? nou een van die redenen is dat New Balance zich goed weet te differentiëren met zijn concurrenten door verschillende schoenmodellen niet in lagelonenlanden te laten produceren maar in de Verenigde Staten of in het Verenigd Koninkrijk en deze worden dan later weer verkocht op de Europese markt. Zo weet je dus ook dat de schoenen aan jouw voet goed en voor een eerlijke prijs zijn gemaakt. 

 

Het Imago 

New Balance heeft op het begin enorm veel aandacht gegeven aan de ‘’klassieke loopschoen’’ maar vond dat dit niet genoeg was om het merk naar een level te brengen waarvan ze hadden gehoopt. Vandaar dat ze toen meer naar hun huidige imago zijn gaan kijken en hier hebben ze later de nodige veranderingen aan toegebracht. Dat is ook een van de redenen dat je nu meer weet van het merk New Balance dan 10 jaar geleden. Hun huidige imago is namelijk wat meer gericht naar de jongeren en de streetwear stijl. Zo hebben ze nu ook brand-deals met iconische figuren voor jongeren zoals Jack Harlow en Kawhi Leonard. 

jack-harlow-new-balance-icon  

 

The Next Step

New Balance was al een tijd bezig met het sponsoren van voetbalspelers, trainers en teams en hiermee hebben ze ook weten te zorgen voor een verassend goede entree in de voetbalcriteria. Zo goed dat ze ook sinds kort een focus hebben gelegd op basketbalschoenen en het sponsoren van spelers.

New Balance wist namelijk op 28 november 2019 een van de NBA zijn grootste spelers te tekenen namelijk Kawhi Leonard, die een geweldig seizoen had gehad en kampioen werd met de Toronto Raptors. Na deze verassende aanwinst volgde ook nog NBA Rookie Darius Bazley van Oklahoma Thunder en Dejounte Murray van de San Antonio Spurs. Kawhi heeft bij New Balance ook al zijn eerste signature basketbalschoen gekregen namelijk de New Balance OMN1S. 

 

De nieuwe New Balance OMN1S

kawhi-leonard-new-balance-basketbal-shoes

kawhi-leonard-new-balance-basketbal-shoes

 

De Toekomst 

New Balance hun toekomst zit vol met potentie en ze gaan zeker de goede kant op om een standaard naam te worden in de sneakerscene. Door hun imago switch zie je ook dat er meer vraag is naar de schoenen, gelukkig hebben wij bij Burned Sports een ruim assortiment New Balance schoenen en hebben we ze in verschillende kleuren en maten, zodat er voor iedereen wat tussen zit. 

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account