NBA Veterans : Shoe Game

  • , by Daan Smits | Burned Magazine
  • 2 min reading time
bigbron

Alles over de schoenkeuzes van huidige NBA veteranen en wat hun favoriete paar is om mee het veld op te gaan.

Voor de mensen die niet precies weten wat de term ‘’vet’’ is in de NBA. Een vet is een afkorting voor veteran of terwijl veteraan, iemand die al langer dan 10 jaar in de NBA speelt en nog steeds actief is. Zo kijken we in dit artikel welke schoenen ze dragen en wat de huidige stijl is van de spelers. Rajon Rondo 

De 34 jarige point guard heeft al een flinke carrière achter de rug met verschillende teams waar hij voor heeft gespeeld zoals de Boston Celtics, Chicago Bulls en nu zijn huidige team de Los Angeles Lakers. Rondo heeft veel verschillende Nike basketbalschoenen gedragen maar de nieuwe Nike Kyrbrid 2 lijkt een van zijn favoriete. Tijdens de play offs heeft hij deze basketbalschoenen meerdere keren gedragen en het heeft geholpen want de Los Angeles Lakers staan inmiddels in de Western Conference Finals. 

rajon-rondo-kybrid-2-nba

 

Joel Embiid 

Wellicht geen 10-jarige veteraan maar Joel speelt ondertussen ook alweer 6 jaar in de NBA. Als een deel van ‘’The Process’’ in Philadelphia is het niet gelukt om het ver in de play offs te schoppen. Joel Embiid staat onder contract bij Under Armour en draagt daarom dus ook alleen Under Armour basketbalschoenen. Zijn favoriete paar zijn de Under Armour Spawn 2’s zo zegt hij ‘’De schoenen laten me snel bewegen ondanks dat ik als center speel’’.


joel-embiid-nba-basketbal

 

 

Rudy Gay

Deze 34-jarige Spurs speler weet het nog altijd vol te houden op het NBA level en krijgt nog aardige speeltijd bij San Antonio. Helaas weten de Spurs al een paar jaar niet meer te presteren in de play offs. In zijn carrière heeft hij tijdens bepaalde periodes op Nike en Adidas basketbalschoenen gespeeld, maar zijn hart lag altijd bij de Puma basketbalschoenen. Dit kwam vooral omdat Walt Frazier een van Rudy zijn idolen was, hij speelt daarom ook het liefst in de Puma Clyde Hardwoord.


rudy-gay-puma-basketbal

Dwight Howard

Ook Dwight is alweer 34-jaar oud maar speelt nog mee op het hoogste niveau in de NBA. Zo staat ook hij met LeBron James en de Lakers in de Western Conference Finals, Dwight is altijd een speler van hetzelfde schoenenmerk geweest en heeft ook nooit geswitcht naar een ander, wel heeft hij veel verschillende modellen uitgeprobeerd maar bleef hij altijd terugvallen op de Kobe-lijn van Nike.

dwight-howard-lakers

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account