NBA Free Agency 2020/2021

  • , by Daan Smits | Burned Magazine
  • 4 min reading time
Golden-State-could-be-thinking-about-Giannis-Antetokounmpo-in-2021

Alles over de geruchten en speculaties van de NBA Free Agency 2020/2021

Na de rumoerige periode van de NBA zijn wij aan het eind gekomen van het seizoen en de Finals. De spelers genieten van hun welverdiende rust en nemen een break van het basketbal maar naast spelers heb je ook nog de teams die met de dag willen blijven verbeteren. Dit wordt vaak gedaan in Free Agency, hier worden namelijk spelers getekend waarvan het contract is verlopen maar ook spelers die in het buitenland basketbal hebben gespeeld kunnen in Free Agency veranderen in een echte NBA-speler. 

Wij hebben gekeken naar meerdere  NBA teams plus hun statistieken en rosters op het moment en hebben een lijst gemaakt met Free Agency geruchten die zomaar is realiteit zouden kunnen worden. 

 

Giannis Antetokounmpo

misschien wel de meest belovende speler in de NBA op het moment, Giannis wist dit jaar zijn eigen Nike basketbalschoenen te releasen en ook nog eens zijn 2e MVP binnen te slepen na een geweldig seizoen met de Milwaukee Bucks, helaas wist het team niet verder te komen dan de kwartfinales die ze verloren met 5-1 van de Miami Heat. Geruchten dat Giannis zou verhuizen deze Free Agency komen steeds vaker naar boven maar vanuit zijn eigen kant en die van Milwaukee bucks komt nog weinig nieuws. 

Zo zou hij niet tevreden zijn om 2 keer de MVP (Most Valuable Player Award) in ontvangst te nemen zonder te worden beloond met een NBA Championship ring, hierdoor kwamen de geruchten dat hij zich zou kunnen aansluiten bij de Golden State Warriors om het samen met de splash brothers op te kunnen nemen tegen LeBron James en de Los Angeles Lakers.

Ook waren er speculaties dat hij interesse zou hebben om de kou in te gaan en zichzelf bij de  Toronto Raptors toe te voegen. Giannis is namelijk goede vrienden met Masai Ujiri, de CEO van de Toronto Raptors. We zouden geen uitspraak durven te doen over wat de eindbestemming wordt voor Giannis maar we zijn zeker benieuwd van welk team we onze Antetokounmpo jersey volgend jaar halen.

Verwachting: Re-sign Milwaukee Bucks, Toronto Raptors, Golden State Warriors of Miami Heat

 

Derrick Rose

D-Rose is een speler waar iedereen respect voor heeft en dat is logisch want na al zijn blessures wist de speler altijd nog de motivatie te vinden om zichzelf 110% inzetten aan zijn eigen herstel en heeft zo een weg terug gevonden in de NBA. De laatste jaren is Derrick Rose getrade van de Cleveland Cavaliers naar de Minnesota Timberwolves en speelde hij dit seizoen in Detroit. In Detroit wist hij 18.1 punten per wedstrijd gemiddeld te scoren maar ging het slechter met het team na het vertrek van Andre Drummond.

In 2019 waren er al geruchten dat D-Rose zich zou gaan aansluiten bij de Los Angeles Lakers maar bleef dit helaas bij geruchten. Dit jaar is het anders, de Los Angeles Lakers zijn nog opzoek naar een waardige starter point-guard ondanks dat Alex Caruso en Rajon Rondo het goed wisten te doen in de Play-Offs is dat niet wat de Lakers wil als een starter. Derrick Rose zal er hoogstwaarschijnlijk mee instemmen om naar Los Angeles te gaan omdat hij bij Cavaliers ook een hele tijd met Lebron James heeft samen gespeeld en dat de 2 een goede band samen hebben. 

Verwachting: Los Angeles Lakersderrick-rose-los-angeles-lakers-2021

 

Demarcus Cousins 

Demarcus Cousins is sinds zijn tijd bij de Golden State Warriors in 2019 al een Free Agent en heeft in het seizoen van 2020 geen een NBA wedstrijd gespeeld vanwege zijn blessure ondanks dat heeft hij niet stil gezeten en heeft hij in deze periode ook een deal weten te sluiten met Puma Basketball. In 2019 had Miami Heat ook al geïnteresseerd in Cousins, maar verloor het toen de strijd van de Lakers om hem te tekenen. 

De Lakers zullen waarschijnlijk niet zo'n groot risico nemen bij het verdedigen van hun kampioenschap om iemand te tekenen waarvan de toekomst nog erg vaag is maar de Heat zou dat wel kunnen doen en het fitnessprogramma van Miami zou wonderen kunnen doen voor Cousins ​​tijdens zijn herstel. Hij speelde met Jimmy Butler in Team USA, dus de twee hebben al een relatie. 

Cousins ​​zou de positie die nu door Meyers Leonard word gespeeld kunnen invullen, en in het geval dat Demarcus Cousins nog steeds niet is hersteld aan het begin van het nieuwe seizoen zullen ze Meyers Leonard een beter contract geven waardoor ze Cousins het minimumsalaris kunnen geven zodat hij wel onder roster van Miami zal komen te staan.

Verwachting: Miami Heat

 

demarcus-cousins-miami-heat-2021

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account