Kyrie 7 : Oud & Nieuw

  • , by Daan Smits | Burned Magazine
  • 4 min reading time
NikeNews_NikeBasketball_KyrieIrving_Kyrie7_Black_9_original

Alles over de nieuwe Kyrie 7 showcase van Nike basketball

Kyrie 7 : Oud & NieuwDe Nike basketbalschoenen lijn van Kyrie Irving is gebaseerd op het idee dat de schoen zich vooral focust op de creatieve snel bewegende spelers. Bij het ontwerpen van de Kyrie 7 komt een mooi creatief proces naar boven wat zich goed aansluit bij het karakter van Kyrie Irving namelijk spontaniteit. Samen markeren de atleet en Nike een belangrijk kruispunt met de nieuwe Kyrie 7 namelijk het moment wanneer improvisatie en meesterschap elkaar ontmoeten.

 

kyrie-basketbal-kyrie7-shoes

 

“Voor ons betekent creatief zijn het ontdekken van andere disciplines bij Nike. Onze oplossingen als ontwerpers moeten technische voordelen opleveren '', zegt Nike Footwear Designer Ben Nethongkome, die de schoenen van Irving ontwerpt. "Die voordelen maken deze schoen beter dan de Kyrie 6 en de Kyrie S2 Hybrid."

 

Op het basketbalveld is Kyrie een creatieve ballhandler die zich snel en makkelijk wilt kunnen bewegen daardoor zijn er nieuwe tools toegevoegd aan de basketbalschoenen om hier zoveel mogelijk in te voldoen.

 

Zoals de zool die ook dient als een Kyrie-kenmerk namelijk een zool die de zijkanten van de schoen omhult om de tractie van het oppervlak te maximaliseren bij het veranderen van richting. De Nike NXT Studio die de Kyrie 7 heeft ontworpen hebben zoveel mogelijk open en creatief proberen te denken en dat soort denken kan leiden tot een beter begrip van hoe het verfijnen van de kleine details tot aan de grote verbeteringen kan leiden. De Kyrie 7 is bijvoorbeeld lichter dan de Kyrie 6. Dat is gedeeltelijk te danken aan het idee van Nethongkome over het verwijderen van de ‘’kleur dammen’’ die je had aan de zool van de Kyrie 4 t/m de 6. 

 

Hoewel de gekleurde dammen een vleugje persoonlijkheid gaven, kunnen ze ook onnodig gewicht toevoegen aan het profiel van de schoen, waardoor een hobbel van ongeveer een millimeter ontstaat wanneer ze worden gevormd tegen de achterkant van de tractie knoppen. Dat lijkt misschien niet veel, maar over een hele buitenzool kan het een paar gram extra betekenen.

 

Irving's creativiteit omvat misschien flitsende, ondenkbare dribbels, maar zijn dansachtige sequenties hebben altijd een doel. Hij is bezig om zijn weg naar de basket vrij te maken of zijn teamgenoten open te zetten voor een schot. 

 

‘’Nieuwe technologieën en tools zijn zinloos, tenzij ze een nieuwe toekomst aandrijven’’ zegt Nethongkome, en dat Kyrie's lust om zelf creatief na te denken over zijn eigen lijn, laat zien hoe de point guard een toekomst wil vormgeven die groter is dan hijzelf.

 

"Kyrie wil de fakkel gebruiken als het go-to-prestatiemodel voor dat snijdende soort speler", zegt hij. "De 7 is gemaakt met dat soort aandacht voor detail."

 

 

Dit is wat er allemaal nieuw is aan de Kyrie 7:

kyrie-7-kyrie-irving-basketbal-shoes

De vernieuwde zool geeft meer grip tijdens snelle en onverwachtse bewegingen en pakt door zijn nieuwe vormgeving amper stof op. 

 

 

 

De bekende Kyrie band die je normaal over de veters kan plaatsen zodat alles op zijn plek blijft zitten zijn bij de Kyrie 7 oud nieuws. Ze hebben nu ''2 vingers'' geplaats aan beide kanten van de schoen die druk uit oefent op de veters zodat ze strak en op hun plek blijven zitten. De 2 vingers symboliseren ook een opdracht die Kyrie vroeger thuis met zijn vader deed namelijk zo lang mogelijk jezelf tegen de muur afdrukken met 2 vingers, dit deed hij om zijn handspieren te trainen. 

 

 

kyrie-irving-kyrie7-basketbal-showcase

In de Kyrie 7 is gewerkt met een mesh-stof dit zorgt  ervoor dat de schoen meer flexibiliteit heeft tijdens het spelen en het zorgt ervoor dat de schoen een stuk lichter is dan zijn voorkomers.

 

 

 

kyrie-7-kyrie-irving-shoes-basketballkyrie-7-kyrie-irving-shoes-basketball

kyrie-7-kyrie-irving-shoes-basketballkyrie-7-kyrie-irving-shoes-basketballNieuwe Colorways! De Nike Kyrie 7 zal op zijn releasedatum in 4 verschillende colorways beschikbaar zijn naast zijn originele kleurencombinatie.

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account