Kevin Durant

  • , by Daan Smits | Burned Magazine
  • 3 min reading time
kevin-durant

Alles over Kevin Durant zijn jeugd, het nummer 35 en de ups en downs van zijn carrière

Kevin Wayne Durant geboren in Washington D.C. op 29 september 1988. Vanaf zijn jongere jaren was hij al elke dag bezig met basketbal en it paid it off, want met een waslijst aan awards is Kevin Durant nu een van de beste spelers in de NBA.

 

Jeugd

Toen Durant nog een baby was verliet zijn vader de familie, hierdoor werd Durant opgegroeid door zijn oma en zijn moeder (Wanda Durant). Op 13 jarige leeftijd kwam zijn vader terug in het leven van Durant en reisde met hem mee van basketbaltoernooi naar basketbaltoernooi om de band tussen hun 2 weer op te bouwen. Opeens kreeg Durant op 14 jarige leeftijd een enorme groeispurt waardoor hij van 1,63m naar 1,83m groeide. Tijdens zijn AAU (Amatuer Athletic Union) tijden speelde Durant voor meerdere teams en ging hij van hot naar her maar uiteindelijk besloot hij te blijven bij Oak Hill Academy. Voordat hij deze keuze had gemaakt overleed een van Durant zijn favoriete coaches genaamd Charles Craig op 35 jarige leeftijd, in herinnering van deze coach speelde Durant al die tijd met het rugnummer 35. In zijn college tijden speelde hij bij de Texas Longhorns waar hij enorm veel in de gaten werd gehouden door scouts en uiteindelijk werd Durant als 2e gekozen door de Seattle Supersonics die later dat jaar veranderde in de Oklahoma Thunder.

 

kevin-durant-texas-youth

 

Tijdlijn 

Na 6 goede jaren bij de Oklahoma Thunder zonder championship maar wel een MVP-award (2014) vond Durant dat het slimmer zou zijn om die zomer naar een ander team te gaan. Hij koos voor de Golden State Warriors die het jaar daarvoor al een championship hadden gewonnen van Oklahoma terwijl Durant en Westbrook in die series met 3-1 voorstonden. Heel veel mensen hadden hier geen respect voor en er groeide enorm veel negativiteit naar Kevin Durant toe omdat mensen vonden dat hij Oklahoma in de steek liet doordat hij naar het team ging waar ze vorig jaar in de finale van hadden verloren.

 

Ondanks dat wist Kevin Durant bij de Golden State Warriors meerdere awards mee naar huis te nemen zoals onder andere : 2 Championship ringen, 2 Play Off Final MVPs en meerdere All-Star awards. Maar het beste nieuws was natuurlijk zijn nieuwe deal met Nike Basketbal. Hij zou nou namelijk ook een impact en keuzes mogen maken over alle nieuwe Kevin Durant basketbalschoenen die nog uitgebracht zouden worden zoals de KD 11, 12 en de KD Trey 5

 

Future

In de zomer van 2019 besloot een einde te maken aan zijn tijd in San Francisco en besloot zijn player-option te weigeren en ging de free agency in. Er waren enorm veel geruchten of die nou naar zijn favoriete jeugdteam zou gaan de Toronto Raptors, De Boston Celtics werden genoemd en de New York Knicks was een team waarvan mensen dachten dat het Durant zijn nieuwe thuis zou worden. Toch waren meeste geruchten fout want hij besloot samen met Kyrie Irving naar de Brooklyn Nets te verhuizen. Ondanks dat Brooklyn 2 enorm getalenteerde all-stars heeft zullen ze nog even moeten wachten op het ultieme succes want beide spelers zijn nog aan het revalideren van hun blessures van afgelopen seizoen.

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account