Jordan Why Not X Converse

  • , by Daan Smits | Burned Magazine
  • 2 min reading time
NikeNews_JordanBrand_RussellWestbrook_WhyNot_Converse_Pack_Packaging_01_original

Russell Westbrook's Why Not lijn zal binnekort in samenwerking met Converse een special shoe package gaan releasen, ben jij benieuwd wanneer en het verhaal achter de schoenen? Lees dan het artikel.

De Jordan "Why Not?" collectie zal op 2 Oktober 2020 samen met Converse een speciale shoe package uitbrengen. In deze special package worden de 2 favorieten schoen silhouetten van Russel Westbrook behandelt namelijk de Air Jordan XVI en de Converse Chuck 70. 

 

Converse

Converse is een merk wat zeker de laatste jaren weer populair begint te worden, het merk was namelijk razend populair in de NBA rond 1960-1970 en werd gedragen door hall of famers zoals Larry Bird en Magic Johnson. Helaas werd het merk steeds minder populair omdat merken zoals Adidas en Nike basketbalschoenen maakten die creatiever, innovatiever en kleurrijker waren dan de Chuck Taylors van Converse.

 

Jordan Why Not X Converse 

De energie van Westbrook op het veld is ongeëvenaard en zijn speelstijl kent geen grenzen, deze kenmerken hebben ze dan ook verwerkt in het design van beide schoenen. De Air Jordan XVI heeft dan ook een afneembare, magnetische ommanteling die de look van de schoen direct kan veranderen.

westbrook-why-not-converse

 

De Air Jordan XVI en de Converse Chuck 70 hebben beide wilde en diverse texturen, van leer tot satijn, die verwijzen naar de leren jacks in rock-'n-roll-stijl die Westbrook graag draagt voor en na zijn wedstrijden. 

westbrook-why-not-converse

 

Ook zitten er studs op de zijkanten van de Air Jordan XVI wat ook zorgt voor die wilde look waar Westbrook zo van houdt. Het leren bovenwerk van de Converse Chuck 70 is bedoeld om op de betonnen grond van straatbasketbal te lijken. Westbrooks "Why Not'' Logo is te zien op beide silhouetten in zilver metaal. 

westbrook-why-not-converse

 

Russell Westbrook 

Westbrook liet in een interview weten dat hij sinds kinds af aan al een passie had voor kleding en schoenen, vroeger wou hij altijd al de nieuwste Jordan basketbalschoenen maar had hij hier vaak niet het budget voor. Hij liet ook weten dat hij Converse altijd al een leuk merk heeft gevonden en dat hij ze support om hun comeback weer te maken naar het bekende merk zoals ze eerst waren. 

 

Nu heeft Russell Westbrook ondertussen alweer zijn 3e signature schoen uitgebracht met zijn eigen Jordan Why Not basketbalschoenen en zullen we daar ook zeker meer van gaan horen, maar dit is de eerste grote samenwerking van Westbrook samen met een ander bedrijf.

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account