Hoe onderhoud je basketbalschoenen?

  • , by Stan Vluggen | Burned Sports
  • 3 min reading time
960x0

Basketbalschoenen zijn een belangrijke investering. Ze kosten niet alleen behoorlijk wat geld, maar door ze in topconditie te houden, kan je er lang plezier van hebben. Vuile schoenen zien er niet mooi uit, ze hebben ook invloed op hoe je speelt. Extra vuil vermindert de tractie, waardoor je over het veld geen grip hebt. Schone sneakers hebben die problemen niet. Schoenonderhoud is essentieel, maar het is niet zo eenvoudig als je misschien denkt.

Hoe onderhoud je je basketbalschoenen?

Basketbalschoenen zijn een belangrijke investering. Ze kosten niet alleen behoorlijk wat geld, maar door ze in topconditie te houden, kan je er lang plezier van hebben. Vuile schoenen zien er niet mooi uit, ze hebben ook invloed op hoe je speelt. Extra vuil vermindert de tractie, waardoor je over het veld geen grip hebt. Schone sneakers hebben die problemen niet. Schoenonderhoud is essentieel, maar het is niet zo eenvoudig als je misschien denkt. In deze blog laten we zien hoe jij je basketbalschoenen goed kan onderhouden. 

onderhoud 

Een basketbalschoen heeft veel onderdelen en ze moeten allemaal tijdens een grondige reiniging worden gewassen. Controleer eerst de zolen op losse stenen of soortgelijk klein vuil. Dit zal geen grote zorg zijn voor mensen die binnenshuis spelen, maar het is iets om op te letten tijdens het reinigingsproces. Gebruik een tandenstoker om in de groeven te gaan en alles eruit te slaan dat er niet bij hoort. 

Neem vervolgens een zachte borstel gedrenkt in een sopje en schrob voorzichtig eventueel opgehoopt vuil op de hardere delen van de schoen. De onderste delen hebben meestal het meeste vuil. Dat is waar je je op moet focussen.

Zodra dat is gebeurd, gebruik je een vochtige doek om de zijkanten van de schoen voorzichtig af te vegen. Schrob hardnekkige vlekken, maar doe je best om het zachtere materiaal niet te veel te bewerken. Als je witte schoenen hebt, kun je een beetje tandpasta aan de doek toevoegen om ze extra glans te geven. 

Spoel de schoen na het reinigingsproces lichtjes uit om eventueel achtergebleven zeepsop te verwijderen. Laat vervolgens de veters / inlegzolen in de wasmachine vallen en zet de rest van de schoen buiten om goed aan de lucht te drogen.

Het belang van een goede opbergplek 

Het opbergen van je basketbalschoenen is een belangrijk onderdeel van het schoonhouden van je schoenen. De meeste spelers gooien hun schoenen gewoon in hun tas of achter in de auto zodra ze klaar zijn met spelen. Dat lijkt misschien niet zo erg, maar het zet de naden onder druk, waardoor je schoenen hun vorm kunnen verliezen. 

Doe altijd je best om je sneakers in een open kamer of buitenruimte met veel luchtstroom te bewaren nadat je klaar bent met basketballen. Dat geeft ze de tijd om tussen de sessies uit te drogen en ze fris te houden.

Gebruik zoals voorgeschreven 

Hoewel het verleidelijk kan zijn, moet je je schoenen nooit buiten dragen als je dit kan vermijden. Hoewel sommige modellen voor buiten en binnen zijn, zijn de meeste basketbalschoenen voor binnen speciaal gemaakt.  Als je je schoenen buiten draagt, zelfs als je gewoon een wandeling maakt, vergroot je de kans dat ze vuil of vuil worden. Dagelijk gebruik veroorzaakt ook meer algemene slijtage omdat je ze gebruikt op harde, meedogenloze oppervlakken zoals asfalt of beton. Als je wilt dat je schoenen lang meegaan, kan je het beste net voordat je de baan op gaat, aantrekken. 

Een investering op lange termijn 

Basketbalschoenen zijn de beste vriend van een speler en er moet voorzichtig mee worden omgegaan. Je moet je schoenen ongeveer één keer per maand schoonmaken, maar dat kan meer of minder zijn, afhankelijk van hoe vaak je speelt en op welke ondergrond je speelt. Onthoud gewoon dat het proces meer is dan een simpele wasbeurt. Het zijn de extra stappen, zoals opslag- en droogmethoden, die je favoriete paar in topconditie houden.Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account