Welke soorten basketbalschoenen zijn er?

  • , by Daan Smits
  • 2 min reading time
Screen Shot 2019-07-18 at 4.00.16 PM

Lees hier alles over welke soorten basketbalschoenen er nu allemaal zijn en wat het verschil is tussen alle.

We kennen het gevoel, je wilt nieuwe basketbalschoenen kopen maar er is zoveel keuze dat je eigenlijk niet eens weet waar je jouw zoektocht moet gaan beginnen tussen alle verschillende modellen, kleuren en merken en we begrijpen dat goed, vandaar dat we met dit artikel jou willen helpen met het vinden van het perfecte paar. 

Wat voor soort basketbalschoenen zijn er?  

Er zijn een hele hoop soort verschillende basketbalschoenen, dat hoeven we je waarschijnlijk niet te vertellen. Verschillende kleuren, modellen, merken maar ook hebben deze schoenen verschillende soorten demping en grip. Elke basketbalschoen kun je verdelen in 3 aparte categorieën namelijk : Hoge basketbalschoenen, Middelhoge basketbalschoenen en lage basketbalschoenen. Stem je behoeftes af op de informatie die wordt gegeven en als snel zul je de categorie weten waarin je op zoek kunt gaan, alweer een stapje dichterbij het juiste paar

 

Hoge basketbalschoenen

Een hoge basketbalschoen geeft je de beste support rond je enkel. Ze worden daarom vaak gedragen door de grote en zwaardere spelers zoals de centers en power forwards van het team. Zij springen vaak om de bal te rebounden en hebben hierdoor de meeste kans om hun enkel te verstuiken. Met een hoge basketbalschoen wordt dit voorkomen.

 

Middelhoge basketbalschoenen

De middelhoge schoen is een goede tussenoplossing, beginnende spelers die wel op zoek zijn naar  support in de enkel, maar daarin tegen niet te veel bewegingsruimte willen verliezen kiezen vaak voor dit model kiezen vaak voor dit model, omdat hij meer vrijheid en snelheid biedt dan een hoger exemplaar.

 

Lage basketbalschoenen

Kleinere spelers hebben meer aan een wendbare schoen die zorgt dat ze sneller van richting kunnen veranderen. Voor hun is het lage model basketbalschoen dus ideaal. 

 

Is het ene merk beter dan het andere?

Om een simpel antwoord hierop te geven… Nee, dit is iets wat volkomen persoonlijk is, zo zul je mensen hebben die zeggen dat de Nike basketbalschoenen het beste zijn want LeBron James draagt ze ook en zo zegt de andere dat hij door de Under Armour basketbalschoenen stukken beter speelt. Nike is een wereldmerk en kan hierdoor enorm veel verschillende basketbalschoenen produceren voor verschillende doelgroepen. Hierdoor zul je dus vaak wel iets van Nike vinden wat past bij wat je zoekt. De Jordan basketbalschoenen zijn daarentegen vooral gericht op performance en wordt er hierbij minder gekeken naar vormgeving. 

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account