Mijn top 5 prestatie basketbalsneakers

  • , by Mees Janssen | Burned Sports
  • 10 min reading time
Banner v2.4

De technologie van nu vergeleken met vroeger is beter en veelzijdiger dan ooit. Dit artikel gaat over de vijf beste basketbalschoenen van de afgelopen 20 jaar.

Dit artikel gaat uit naar alle hoopers die het verschil begrijpen tussen spelen in een slechte schoen en spelen in een uitstekende artiest. De technologie van basketbalschoenen heeft in de loop der jaren een lange weg afgelegd. Om te denken dat Wilt Chamberlain vroeger in Converse All-Stars speelde en Kareem Abdul Jabbar in Adidas Superstars, vind ik gewoon gek. Nu kunnen basketbalspelers overal basketbalschoenmodellen kiezen die het beste bij hun vaardigheden passen. De Kyrie Irving basketbalschoenen lijn is ontworpen voor snellere bewakers die lichtvoetig zijn en een uitstekende richtingsverandering hebben. De Lebron James basketbalschoenen lijn is gemaakt voor grotere en zwaardere spelers die meer kussen in hun schoenen nodig hebben om de klap op de gewrichten van de spelers te verzachten. Hybride modellen zoals de PG-lijn of de James Harden lijn combineren zowel demping als grip om een ​​meer afgerond schoenmodel te maken. De technologie is nu beter en veelzijdiger dan ooit. Dit artikel gaat over de vijf beste basketbalschoenen van de afgelopen 20 jaar.

Nummer 5: Adidas Dame 2

Toen de Dame-lijn voor het eerst uitkwam was ik een beetje sceptisch over Adidas basketbalschoenen. De Dame 1 presteerde niet erg goed, de Harden-lijn was nog niet uitgekomen en boost-demping was nog relatief nieuw. Maar na het bekijken van enkele recensies en het lezen van de Dame 2, was ik overtuigd om het te kopen. Wauw, wat een aangename verrassing was het.

Kussen

De Dame 2 had bounce-demping over de hele lengte in plaats van het veel populairdere en trending boost-kussen. Bounce was veel responsiever dan Boost en was een betere schoen voor het springen en het gevoel op het veld. Boost was beter op het gebied van impactbescherming van de technologie, maar voor hoopers die graag boven de rand speelden of snelle sneden maakten, was het springkussen de juiste keuze.

Materialen

Het bovenwerk van de schoen bestond uit een aantal verschillende materialen en varieerde afhankelijk van de kleur. De Dame 2 had meestal een bovenwerk van jacquardmateriaal, wat een mooie manier is om te zeggen dat ze een ademend mesh-materiaal gebruikten. Het premiummodel bevatte de primeknit van Adidas. Het was ook een van de eerste schoenen op de markt die een sokachtige pasvorm had en heerlijk aanvoelde aan je voet.

Prijs punt

Als klap op de vuurpijl kostte de Dame 2 slechts €100. Dit was een schoen met hoogwaardige technologie en materialen die geprijsd was als een budgetmodel. Het was over het algemeen een geweldige schoen en een van mijn absoluut favoriete schoenen om in te spelen.

Nummer 4: Under Armour Curry 2

Toen de hype rond Stephen Curry begon, werd Under Armour onder druk gezet om een ​​prestatiemodel uit te brengen dat voldeed aan de normen van de consument. De Curry 2 overtrof die normen en was een van de beste artiesten in de recente geschiedenis.

Tractie

Het ding dat de Curry 2 van de andere schoenen scheidde, was de tractie. Steph Curry is een van de slimste en snelste spelers in de competitie. Hij kan op een dubbeltje stoppen en langs verdedigers accelereren, dus Under Armour wist dat ze een schoen moesten maken met een uitstekende remkracht. De Curry 2 had een visgraatpatroon over de volledige lengte, het meest betrouwbare tractiepatroon tot nu toe. Ze gebruikten ook een harde rubbersamenstelling om ervoor te zorgen dat de schoen duurzaam zou zijn en dat de grip niet zou vervagen na een paar goede games. Deze schoenen waren ongelooflijk als het ging om het veranderen van richting. Je zou echt kunnen voelen dat je op een dubbeltje zou stoppen terwijl je verdedigers (die geen Curry 2's droegen) moeite zouden hebben om hetzelfde te doen.

Ondersteuning

De Under Armour basketbalschoenen had op dat moment ook de beste ondersteuning en vergrendeling voor een schoen. Vanwege de frequente enkelblessures van Curry, moest Under Armour ervoor zorgen dat ze een schoen maakten die voldoende steun en bescherming kon bieden om enkelrollen of verstuikingen te voorkomen. Hoewel deze schoen niet enkel rolvast was, zat hij er redelijk dichtbij. De Curry 2 had een middenvoet, een interne hiel kap en een goede 1-op-1 pasvorm; alle functies die u nodig heeft om een ​​stabiele, ondersteunende schoen te bieden. De Curry 2 was een opmerkelijke performer, en dat kun je zien door alleen maar naar de wederverkoopmarkt te kijken. Nieuwe modellen worden verkocht voor meer dan alleen de detailhandel, omdat mensen er zo graag in spelen.

Nummer 3: Nike Hyperdunk 08

Als je in 2008 of een van de vijf jaar daarna competitief basketbal hebt gespeeld, weet je dat de Nike Hyperdunk de juiste schoen was. Elk team had ze, en elke speler had ze. Ze kwamen in zoveel kleuren als je maar kunt bedenken en domineerden de markt voor basketbalschoenen.

Technologie

De Hyperdunk was zijn tijd ver vooruit als het om technologie ging. Het bevatte fly-wire-technologie, een geavanceerd vetersysteem dat de beste ondersteuning bood die je geld kon kopen op een basketbalschoen. De Hyperdunk ontkrachtte ook de mythe dat betrouwbare ondersteuning een zware schoen moet betekenen. De Hyperdunk 08 was destijds de lichtste schoen op de markt en had een tractiepatroon dat goed geschikt was voor bewakers en aanvallers.

Veelzijdigheid

Op zijn hoogtepunt was de Hyperdunk 08 de lichtste schoen, de meest ondersteunende schoen, de meest populaire schoen, die in honderden kleurstellingen verkrijgbaar was, met player PE's en beschikbaar was in zowel hoge als lage tops. Deze schoen is van generatie op generatie en onvergetelijk. De Nike basketbalschoenen waren zonder twijfel een van de beste prestaties van de afgelopen 20 jaar.

Nummer 2: Nike Kobe 4

Over schoenen gesproken die ver hun tijd vooruit waren, de Kobe 4 moet bovenaan die lijst staan. In een tijd waarin hoge schoenen werden gezien als betere basketbalschoenen vanwege enkelondersteuning en stabiliteit, besloot de Kobe-lijn om een ​​lage sneaker uit te brengen? Eerder was de consensus van deze release dat Nike dom was om naar een low-top op de Kobe-lijn te gaan. Niemand zou een lage top kopen. Je vraagt ​​op dat moment eigenlijk om een ​​opgerolde enkel. Dat was totdat je in de Kobe 4 speelde. Toen veranderde de mening van de consument heel snel.

Ondersteuning

De Kobe 4 ontkracht de mythe dat enkelbescherming afhangt van het feit of de schoen een hoge of lage schoen is. Enkelbescherming komt eigenlijk voort uit de stabiliteit van de binnenkant van de schoen. Om een ​​schoen te zijn met betrouwbare bescherming, zijn een interne hiel kap, middenvoet-schacht en nauwsluitende 1-op-1 pasvormen allemaal nodig. De Kobe 4 had al deze eigenschappen. Ook al was het laag uitgesneden, het was een van de veiligste schoenen op de markt. Spelers uit de hele competitie begonnen ze te dragen en al snel sloeg de trend overal bij consumenten over.

Gevolg

De trend van laag uitgesneden Kobe Bryant basketbalschoenen is ontstaan ​​door de Kobe 4's. De lage cut is comfortabeler, gemakkelijker aan te trekken en gemakkelijker te dragen met externe accessoires zoals enkelbeugels of enkelmouwen. De beugel kan bovenop de schoen worden geplaatst en zou de integriteit van de schoen helemaal niet in gevaar brengen, in tegenstelling tot een high-top model. Echt revolutionair.

Kussen

Bovenal had de Kobe 4 ook een zoomkussen over de hele lengte, wat tot op de dag van vandaag nog steeds mijn favoriete Nike-demping is die beschikbaar is op een basketbalschoen. Zoom is een responsief kussen dat u bescherming biedt tegen stoten zonder in te boeten aan het gevoel van de baan of het reactievermogen. Je kunt het vandaag zien in de Freak 1's, KD 10's en PG 2's. Over het algemeen moet de Kobe 4 op de lijst staan ​​vanwege de verandering die het heeft veroorzaakt als het gaat om lage basketbalschoenen. Het is sporadisch om vandaag een hoge basketbalschoen te zien. De meeste schoenen zijn hooguit midden uitgesneden en bieden ook laag uitgesneden versies. Laag uitgesneden basketbalschoenen zijn de nieuwe norm voor basketbalschoenen, en dat zou nooit waar zijn als de Kobe 4 er niet was geweest.

Nummer 1: Nike Kobe 9

De Kobe 9 basketbalschoen was de beste basketbalschoen waarin ik ooit heb gespeeld, en hij komt eerlijk gezegd niet eens in de buurt. Deze schoen heeft alle functies die je wilt in een basketbalschoen en is er in zoveel verschillende variaties dat hij voldoet aan de behoeften van elke basketbalschoen, afhankelijk van wat ze zoeken in een basketbalschoen.

Kussen

Het kussen is verstandig, want de schoen had een Nike Zoom-eenheid in de hiel en lunarlon op de rest van de tussenzool. De Zoom was prachtig (zoals altijd), en de lunarlon was comfortabeler dan geadverteerd. Het bodemt niet gemakkelijk en behield zijn structuur als een comfortabel kussen.

Bovenste

Het bovendeel was anders, afhankelijk van de versie die je wilde. De normale Kobe 9 low kwam in een speciaal ontworpen mesh bovenwerk. Het was een duurzaam, ademend gaas dat een mooie combinatie was van comfortabel en beschermend. De Kobe 9 Elite-serie bevatte het meest hoogwaardige gebreide materiaal van Nike: Flyknit. Het flyknit op de Kobe 9 was niet zo luxueus als het flyknit dat je in de huidige sneakers ziet. Het was wat steviger en steviger, wat meer stabiliteit betekende voor een gebreide schoen. Dit is gemakkelijk Nike hun beste flyknit die ze op een Nike basketbalschoenen hebben gezien.

Tractie

De grip op de Kobe 9 was Hall of Fame-niveau. Op de Kobe 9 is een nieuw tractiepatroon aangebracht, zodat het lijkt alsof er een cirkelvormige warmtekaart van je voet op de zool is getekend. Dit zorgde ervoor dat er grip was op elk deel van je voet dat druk zou uitoefenen op de baan. Met de schoenen kun je onder alle omstandigheden op elke baan stoppen. Dit is waarschijnlijk tot op de dag van vandaag de beste grip op een basketbalschoen.

Veelzijdigheid

De Kobe 9 was ook veelzijdig in die zin dat je de keuze had tussen een low-top of een high-topversie van de schoen. De high-topversie is alleen gemaakt met flyknit, waardoor ze worden geclassificeerd als Kobe 9 Elite-schoenen. Hoewel beide solide zijn, geef ik de voorkeur aan de Kobe 9 Elite (hoog). De prijs was hiervoor behoorlijk hoog, maar de schoen was gewoon een te goede artiest om hem niet op te pakken.

Ondersteuning

De Kobe 9 Elite high-top was een ongelooflijke basketbalschoen en een enkelbrace in één. Hoewel er mensen waren die de high-topversie niet leuk vonden omdat ze vonden dat het beperkend was, dacht ik het tegenovergestelde. Als u ooit eerder met een enkelbrace heeft gespeeld, begrijpt u hoe ongemakkelijk dit is. De Kobe 9 Elite high was zo ondersteunend als een high-top dat je in wezen geen enkelbrace meer hoefde te dragen. De schoen ging zo ver door je been dat het bijna onmogelijk was om een ​​enkel te rollen, omdat het materiaal op de schoen dat gewoon niet toeliet. Nu zeg ik niet dat het niet kon gebeuren, maar de structuur van de schoen maakte het een stuk onwaarschijnlijker. Als iemand met een enkelblessure-geschiedenis was de Kobe 9 high revolutionair. Nadat ik erin had gespeeld, wilde ik in geen enkele andere sneaker spelen. De Kobe 9 Elite high-top, is de beste basketbal sneaker ooit gemaakt. Aan alle sneaker heads en basketballers die dit lezen, ik hoop dat je ervan genoten hebt. Als je niet de kans hebt gehad om deze schoenen aan te spannen, raad ik je zeker aan dit te doen.

 

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account