Chinatown Market

  • , by Daan Smits | Burned Magazine
  • 2 min reading time
image17

Alles over het opkomende streetwear merk Chinatown Market, en over hoe zij hun positie wisten te behalen en hoe ze zijn begonnen

Het in Los Angeles gevestigde streetwear-label Chinatown Market werd genoemd als een eerbetoon aan de bruisende Canal Street in New York - vlakbij Chinatown van de stad - maar verwacht niet dat het merk je iets typisch Chinees verkoopt. "Ik heb bedrijven gehad die ons vroegen rijstkommen en eetstokjes te maken", zegt oprichter Michael Cherman.

 

Micheal Cherman

Voor de 28-jarige ontwerper en eigenaar van Chinatown Market is streetwear altijd een manier geweest om contact te maken met andere mensen. Geboren en getogen in de joodse buitenwijken van New York, beleefde hij de cultuurschok van zijn leven toen hij op de middelbare school naar San Diego, Californië verhuisde. Skatemerken, mensen met Old School Vans, strakke jeans en nieuwe streetwear-winkels die opdoken, openden zijn ogen voor een geheel nieuwe manier van bestaan ​​in de wereld. Dus zijn weg naar binnen? Zelf T-shirts maken en verkopen vanuit de kofferbak van zijn auto.

 

chinatown-market-brand

 

Nu is hij de oprichter en eigenaar van Chinatown Market, een streetwear-merk uit LA dat wordt gerund door dromers, coole kids en buitenbeentjes. Chinatown Market is meer dan een streetwear merk, het is een community. Zijn eerste onderneming ICNY was - een gemeenschap van gepassioneerde jonge creatievelingen die op zoek waren naar acceptatie, inspiratie en zelfexpressie in hun kleren. Het is een gemeenschap die Cherman probeerde te vinden toen hij als tiener kleding maakte met printerpapier in Californië.

Ondanks al zijn tegenslagen, mislukte pogingen en zijn doorbraak momenten, is Cherman nu niet alleen de mentor en leider die hij altijd al wilde zijn, maar is hij ook degene die hij altijd voor zichzelf nodig had. Dit is hoe hij hier kwam. Collabs 

Ondanks dat Chinatown als individu enorm gegroeid is, hebben de samenwerking met andere bedrijven ook een groot deel impact gehad op die groei. Zo heeft het bedrijf samengewerkt met merken zoals : The Hundreds, Puma, Lacoste, Mike Tyson en nog veel meer. 

mike-tyson-chinatown-market


De collab met Puma was een van de eerste grote samenwerkingen die Chinatown Market wist binnen te halen, zij creëerde samen de Puma Ralph Samson Chinatown Market in het zwart en in het wit. Wat deze schoen zo populair maakte was dat het logo verwisseld kon worden door zijn klitteband-achterkant. Zo krijg je bij aankoop van de schoenen 3 verschillende logo’s. 

 

chinatown-market-puma-

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account