Artiesten X Sneakers

  • , by Daan Smits | Burned Magazine
  • 6 min reading time
Travis-Scott-Air-Jordan-1-Cactus-Jack

Ik was benieuwd naar welke artiesten er allemaal een shoe-deal hebben getekend en in wat voor soort manier zij samenwerken met het merk. In dit stuk lees je alles over wat ik ben tegekomen.

Kanye West met Adidas, Travis Scott met Nike en J.Cole met Puma sneakers, dit is nog maar een kort lijstje van voornamelijke hip-hop artiesten die samen met een bekend merk een deal wisten te sluiten voor een eigen colorway, model of zelfs een eigen schoenenlijn. Ik was benieuwd naar welke artiesten er allemaal een shoe-deal hebben getekend en in wat voor soort manier zij samenwerken met het merk. In dit stuk lees je alles over wat ik ben tegekomen.Kendrick Lamar

K-Dot wist samen met Reebok in 2014 een schoenen deal te tekenen en uit deze samenwerking kwam later ook de Kendrick Lamar Reebok Classic. Maar met alle respect voor Reebok had Kendrick Lamar nooit Nike moeten passeren als een sponsor. 

 

kendrick-lamar-reebok-shoeskendrick-lamar-reebok-shoes

De zet van Nike om Kendrick een Nike Cortez pitchman te maken lag voor het oprapen, en uiteindelijk probeerde hij hiermee de wereld ervan te overtuigen dat deze Nike Sneakers de way to go waren.

kendrick-lamar-nike-cortez-kung-fu

Uiteindelijk heeft Kendrick Lamar al meerdere colorways samen met Nike zoals de Kendrick Lamar Nike React Element 55 en meer dan 4 verschillende soorten Nike Cortez schoenen uitegbracht.
Drake

Drake is een artiest die zo groot is dat hij eigenlijk met elk merk een shoe-deal zou kunnen tekenen en het populair zou kunnen maken. Ondanks dat tekende Drake in 2013 een deal met Nike maar richtte hij zich vooral op de Jordan schoenen die nu ook onder Nike vallen. 

 

Drake-Nike-shoes-collab

 

Drake heeft meerdere colorways en Jordan sneakers gekregen denk bijvoorbeeld aan de Jordan 12 OVO of de Jordan 4 Raptors die naar idee van drake is gecreëerd. In 2021 zou Drake zijn eigen Air Force 1 X OVO krijgen maar is hier nog geen officiële datum voor.

Jordan-Drake-ovo-12Drake-Jordan-OVO-12

 

Er waren geruchten dat Drake afgelopen jaren van plan was zichzelf bij het Adidas team toe te voegen maar door ruzie met Pusha T (ook getekend bij Adidas) besloot Drake de onderhandelingen te stoppen. 
Rihanna

Rihanna kondigde voor het eerst haar samenwerking met Puma aan in december 2014 en de twee hebben sindsdien uitverkochte schoenstijlen gemaakt, waaronder haar hit de Puma Creeper en de harige slippers die een trend veroorzaakte. 

Puma-Rihanna-shoes-creepers

 

We zullen nog veel horen van Rihanna en haar Puma Sneakers want er zijn alweer geruchten dat er begin 2021 een nieuwe lijn zal uitkomen tussen de 2. Ook liet Rihanna weten dat ze geïnteresseerd is in de Puma basketbalschoenen en wel hier misschien haar vrouwelijke touch aan geven.

Rihanna-Puma-Collab

 

 

Skepta

Nu vier projecten diep met Nike, is Skepta een rapper wiens samenwerkingen zeer authentiek zijn. Zijn eerste paar Nike sneakers in 2017 waren de Air Max 97 die gekleurd waren om te lijken op de Air Tuned Max uit 1999, een cultklassieker en de Air Max BW / 97 hybride, Air Max Deluxe en Shox TL volgden allemaal erna. 

 

skepta-nike-shoe-collab

 

Hoewel niet zo populair in de Verenigde Staten, heeft elk model een veel diepere connectie met de straat stijl van Londen, wat betekent dat de Grime-rapper zich bij elke release is blijven inzetten om eer te bewijzen aan zijn huis in de UK. 

 

skepta-nike-collab-shoes

Alle projecten waren solide, maar geen enkele heeft de hype kunnen opwekken die het oorspronkelijke paar deed. Sommige zijn zelfs in de uitverkoop gegaan ondanks een solide uitvoering. Met nog een ander project waarvan wordt gezegd dat het in 2021 arriveert, laten we eens kijken of Skepta de consistentie in het nieuwe decennium kan behalen.Pharrell Williams 

Pharrell is een van de pioniers van de samenwerking tussen artiesten en schoen en kleding merken. Hij gaat terug naar zijn eigen lijn met Ice Cream via Reebok. A Bathing Ape-samenwerkingen en zijn eigen Nike Dunks  Hij werkt samen met Adidas sinds bekend werd dat hij in 2014 een deal getekend had en kwam bij het bedrijf met vrienden Kanye West en Nigo. 

 

Na een tijd kreeg Pharrell zijn eigen sneakers bij Adidas namelijk de Hu NMD. Sommige paren gaan voor wel meer dan $ 10.000. Hij heeft samenwerkingen gedaan met zijn groep NERD en als klap op de vuurpijl wist Pharrell zelfs met modelabel Chanel een schoen uit te brengen. Ook heeft Pharrell basketbalschoenen gemaakt.

Pharrell-Adidas-NMD-CHanel

 

Zijn schoenen die hij gaf aan vrienden en familie zijn grails en staan in trofeeën kasten bij sneakerwinkels. Hij heeft echte tennisschoenen gemaakt en schoenen die zijn geïnspireerd op de catalogus van Adidas. Hij is tegenwoordig op zoek naar zijn volgende hit.
 

Travis Scott

Travis had ongeveer een zo sterk mogelijke 2019/20 als het gaat om een ​​sneaker drops en samenwerkingen. Hij werkt nu al een paar jaar samen met Jordan en Nike, maar in 2019 is hij echt opgeblazen en leek het of alles wat Travis aanraakte veranderde in goud.

 

Zittend bovenop het populairste genre van de muziekindustrie, is het logisch dat zowat elke sneaker waar Travis Scott zijn naam op zet direct een succes wordt. Met zijn Jordan I, zijn Jordan I Low, zijn Jordan VI en zijn Air Force I legde Scott een statement af aan de rest van de sneakerwereld, waarmee hij bewees dat zijn naam bovenaan deze lijst thuishoort.

 

Travis-Nike-Jordan1

 

Nu 2021 nadert, kunnen we wel zeggen dat dit vast niet snel stoppen. Deze week is ook aangekondigd dat Travis Scott een samenwerking heeft met Sony Playstation en dit net nadat de kalmte weer een beetje terugkeert na zijn McDonalds collab. 

 

travis-scott-nike-jordan-1-shoes

 

We zijn benieuwd wat we nog kunnen verwachten van Travis in 2021!

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account