Bewegingen die een basketballer beter maakt

  • , by Stan Vluggen | Burned Sports
  • 2 min reading time
top100_dchorizontal

Als je begint met het spelen van basketballen, is het belangrijk om te werken aan je vaardigheden op het gebied van dribbelen, schieten en passen als je een geweldige speler wilt worden.

Als je begint met het spelen van basketballen, is het belangrijk om te werken aan je vaardigheden op het gebied van dribbelen, schieten en passen als je een geweldige speler wilt worden. Dribbelen is misschien wel het belangrijkste aspect van de sport. Elke speler moet ergens beginnen, in deze blog geven we een aantal fantastische tricks die je kan leren om je spel te verbeteren.

Het belang van dribbelen 

Dribbelen is belangrijk voor zowel aanvallend als verdedigend. Bij de aanval wordt het gebruikt om jezelf te bevrijden van drukke gebieden en de bal het veld op te drijven. Dribbelen ter verdediging kan een effectieve blokkeer tactiek zijn wanneer je wordt ingedrukt. Je moet met beide handen kunnen dribbelen om je vrij in beide richtingen te kunnen bewegen en het moeilijker te maken voor een verdedigende speler om je te beschermen. Werk tijdens je oefensessies aan het dribbelen met je zwakkere hand.

Crossover 

Een van de eerste dribbelbewegingen die een speler moet oefenen als hij basketbaltrucs wilt leren, is de crossover-dribbel. Het is ook een van de gemakkelijkste basketbal bewegingen voor een speler om uit te voeren. De cross-over houdt in dat de bal van de ene hand naar de andere stuitert hand stuitert. Je kan het gebruiken als je van richting wilt veranderen of als je niet goed wordt bewaakt door een verdediger.

In-en-uit 

Een geweldige basketbalbeweging is de in-en-uit dribbel. Het is een zet die is ontworpen om een ​​verdediger voor de gek te houden door te denken dat je een standaard crossover gaat uitvoeren. Terwijl je de bal met één hand laat stuiteren, gebruik je een nep beweging met je hoofd en je schouders om te laten lijken alsof je de andere kant op gaat. Je beweegt de bal naar binnen en vervolgens weer naar buiten door de positie van je hand op de bal te veranderen en dan vooruit te dribbelen.

Draaibeweging 

Een van de moeilijkste basketbal trucs om te leren is de draaibeweging. Als je de move onder de knie hebt, is het een snel en effectief wapen om tegen je tegenstanders te gebruiken. Voor de spinbeweging plant je je binnenste voet en draai je achteruit rond de verdediger terwijl je de bal meeneemt en deze met je lichaam beschermt. Je moet ervoor zorgen dat je hand bovenop de bal blijft, want als je hand ondergaat, kan je worden gestopt voor een overtreding.

Achter de rug 

Net als bij de beweging tussen de benen, stelt de dribbel achter de rug je in staat om de basketbal van de ene hand naar de andere te kruisen. Terwijl je de bal achter je passeert, beschermt je hele lichaam de bal. Een van de grootste voordelen van deze basketbalbeweging is dat je de bal voor je andere hand kunt passeren, waardoor een snelle aanvallende aanval mogelijk is.

 

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account