Top 5 NBA rookies 2019/2020

  • , by Mees Janssen | Burned Sports
  • 6 min reading time
Miami_Heat_Basketball

In een basketbalseizoen met vaak veel onzekerheid is er één ding waar we troost in kunnen vinden en dat is het zien opgroeien van nieuwe Rookies in de NBA-teams. Een rookie is in de sport een jongere nieuwkomer die op professioneel niveau deelneemt aan competities en toernooien speciaal voor rookies. Maar wie zijn de beste rookies in de NBA van 2019/2020?

De top 5

In een basketbalseizoen met vaak veel onzekerheid is er één ding waar we troost in kunnen vinden en dat is het zien opgroeien van nieuwe Rookies in de NBA-teams. Een rookie is in de sport een jongere nieuwkomer die op professioneel niveau deelneemt aan competities en toernooien speciaal voor rookies. Maar wie zijn de beste rookies in de NBA van 2019/2020?

Debuutseizoen

Met de onbepaalde pauze van speelactiviteiten in de NBA, lijkt het niet het juiste moment om de beste rookies van het seizoen 2019/2020 te beoordelen op een beoordelingsschaal. Daarmee zijn er echter in de competitie nog steeds veranderingen waardoor hun basketbal prestaties in hun debuutseizoen blijven evalueren. Met weinig inzichten in debutante spelers van dit seizoen hebben we de tot nu toe top 5 rookies 2019/2020 op een lijst gezet. Om te kunnen weten hoe goed een speler is moet je weten wat het velddoelpercentage (FG) betekent.

Field Goal Percentage (FG)

Het percentage velddoelpunten wordt gebruikt om te meten hoe goed een speler of team de bal schiet tijdens een wedstrijd. Om het velddoelpuntpercentage te berekenen, deelt je het aantal gemaakte schoten door het totale aantal schotpogingen. Het telt alle schoten die tijdens live game-actie zijn gemaakt behalve vrije worpen. De vrije worpen worden apart gemeten

Top 5 rookies 2019/2020

5. Rui Hachimura, Washington Wizards

Met speler ontwikkeling en Bradley Beal's geluk grotere prioriteiten dan winnen voor de Washington Wizards, zou Rui Hachimura kunnen kijken naar meer dan 30 minuten per wedstrijd. De voorraadpijl wijst al voor het voorseizoen naar boven na zijn optreden in de zomercompetitie en de FIBA ​​Wereldbeker voor Japan. Hachimura kan frontcourts problemen blijven geven met zijn atletisch vermogen, snelheid en vaardigheidsniveau binnen 5 meter, waar hij sterk is aan de rand, glad in de paal en een dreigende middellange schutter is. Zijn herstellende en assistentiegraden zullen niet hoog zijn, en hij zal waarschijnlijk een allegaartje zijn op het gebied van verdediging. Maar Hachimura heeft pro-ready tools en offensieve vaardigheden om de andere aanvallers van Washington onmiddellijk te starten en te overtreffen.

 

4. Tyler Herro, Miami Heat

Tyler Herro is de speler die die gemiddeld 19,5 punten per wedstrijd scoorde in de zomerklasse en een sterk argument lijkt te hebben voor speeltijd. Herro zou dit seizoen een goede kans moeten hebben om meer dan 20 minuten per wedstrijd te pushen. Hij zal niet verlegen zijn met zijn kansen, want de bekwame doelpuntenmaker is altijd erg agressief geweest in het zoeken naar zijn schot. En hij is een net zo gedreven schotmaker als elke rookie, gevaarlijk bij het spotten, optrekken en uit het beeld van de tegenstander rennen.Herro's kansen om in de top drie van de rookie-ladder te eindigen, zullen toenemen met een eventuele blessure van Obers of de 33-jarige Goran Dragic, die vorig jaar 36 wedstrijden speelde. Hoe dan ook, de nummer 13-keuze zou een rotatiespeler en een bijdrager voor Miami moeten zijn.

 

3. Darius Garland, Cleveland Cavaliers

Darius Garland zal naast Collin Sexton op het veld beginnen en heeft nog steeds een geschikte rol om het te maken als een van de beste rookies. Ondanks dat hij slechts vijf wedstrijden speelde bij Vanderbilt voordat hij zijn knie verwondde, flitst Garland een overtuigende mix van het maken van schoten en schieten. Zijn pull-up is beslissend en accuraat, en hij toont ritme en range-hopping in driepunters, aangezien hij ook tijd zal besteden aan het spelen van 2-guard. Garland speelt onder de rand en leunt zwaar op zijn springer, dus een laag velddoelpercentage samen met een zwakke assist-to-turnover ratio - is te verwachten. Hij is nog steeds een goede gok om in de top vijf te eindigen onder rookies in scoren, met NBA-klaar balbeheersing wiebelen en schotvaardigheid.

 

2. Ja Morant, Memphis Grizzlies

Morant heeft ook de sleutel Rookie of the Year te winnen, en hij verdient het absoluut. De nummer 2 overal keuze dreef de Grizzlies een verrassende run naar het nummer 8 door het team te leiden in het scoren van 17,6 punten per wedstrijd en gemiddeld 7 assists op 20-jarige leeftijd. Dit is al een van de snelste en meest explosieve point guards in de competitie, waarbij hij zijn atletische gaven gebruikt om constant druk uit te oefenen op de rest. Morant is een bedreiging om zijn verdediger bij elke rit op een post te zetten. Morant is ook gezegend met uitstekend zicht en het vermogen om bijna elke pass te gooien. Hij speelt met een zeldzame creativiteit in zijn spel en creëert vaak uit het niets scoringskansen vanuit alleen maar improvisatie. Hij schoot 36,7% van zijn driepunters op 2,4 pogingen per wedstrijd. Morant maakte in een kort jaar de overstap van een middelgroot universitair fenomeen naar de leider van een NBA-team. Hij heeft al bewezen dat hij efficiënt kan scoren in een veelbelovende rol en een uitgesproken impact heeft op het succes van een team. Memphis heeft zelf een nieuwe ster om rond te bouwen.

 

1. Zion Williamson, New Orleans Pelicans

Het onbetwiste toptalent van de klasse, Zion Williamson, heeft ook een veelbelovende situatie in New Orleans om Rookie of the Year te winnen. Passers zoals Jrue Holiday en Lonzo Ball zullen helpen de atletiek van de nummer 1 keuze te optimaliseren en de overgang gemakkelijker te maken. Alleen al door gebruik te maken van zijn fysieke sterke punten, zou hij productief en efficiënt moeten zijn, zijn kracht, explosiviteit en snelheid gebruiken om makkelijke manden te scoren in de overgang, van lobs en bezuinigingen, en op het aanvallende glas. Hij hoeft geen jumpshots te maken of uit zijn isolement te komen om punten te scoren. Met een gemiddelde van 23,5 punten per wedstrijd en 62,4% kans om raak te schieten maakt hem een beest in de match. Williamson staat klaar om ook een defensieve impact te hebben terwijl hij steals en blokkades verzamelt die zijn Rookie of the Year-zaak alleen maar versterken. Hoe opwindend hij ook aanvallend is, de aanvaller van 130 kg zal tegenstanders ongetwijfeld problemen bezorgen met zijn unieke mix van voetsnelheid, kracht en competitiviteit.

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account