Stephen Curry haalt 62 punten uit wedstrijd tegen de Portland Trail Blazers

  • , by Mees Janssen | Burned Sports
  • 2 min reading time
Stephen-curry-scoort-62-punten-nba-curry8.jpeg

MVP Stephen Curry kreeg zondagavond zijn swagger terug en scoorde 62 punten in zijn carrière toen de Golden State Warriors de Portland Trail Blazers 137-122 te slim af waren. Het was net als vroeger voor Curry bediscussieerbaar misschien wel de beste shooter in de geschiedenis van de NBA.

Stephen Curry

Het is opnieuw gebleken dat Stephen Curry nog steeds een legendarische basketballer is. Nadat hij het seizoen volgens zijn standaard koud was begonnen toen de Golden State Warriors zich een weg baanden naar de slechtste aanvalsclassificatie in de competitie, vond Curry zijn kracht en gebruikte hij alles op afgelopen zondag. Gaan voor een hoogste carrière score 62 punten is hij de op een na oudste speler in de geschiedenis geworden met ten minste 60 punten. Achter Kobe Bryant, die op 37-jarige leeftijd de 60 aan de Jazz hing in zijn laatste carrièrespel. Bovendien deed Curry het in slechts 36 minuten. Kobe was de enige speler in de geschiedenis die minstens 62 punten scoorde in 36 minuten of minder. Kobe deed het in december 2005, toen hij in slechts 33 minuten 62 minuten het op de Dallas Mavericks liet vallen. Overigens versloeg Golden State zondag de Blazers met 137-122 om het record te verbeteren naar 3-3. Maar dat interesseert vrijwel niemand. Het was Curry's avond. Misschien heeft de release van de Under Armour Curry 8 wel meegeholpen aan de geweldige prestatie.

De game

Uit de openingstip was duidelijk dat Curry agressief zou zijn. Hij sloot het eerste kwart af met 21 punten waarvan 7 van de 11 waren gemaakt van het veld. Maar hij riskeerde het niet van buiten de driepuntslijn, zoals Dub Nation (het team) het gewend is om met de guard te snijden in plaats daarvan naar de bucket te driven. Tegen het einde van de nacht bracht Curry's inspanning hem aan 19 vrije worpen, wat weer een nieuw carrièremoment was voor de Warrior. De enige smet op Curry's avond de ene misser. Dat maakte een einde aan 80 vrije worpen op een rij raak geschoten. De overwinning kwam na een nederlaag tegen dezelfde Portland Trail Blazers slechts twee nachten eerder, een uniek kenmerk van het verkorte seizoen schema voor 2020-21. De wedstrijd van zondag vormde een schril contrast met vrijdagavond. Afgezien van Curry's uitbarsting van scores, hadden alle andere Dubs in de basisopstelling betere resultaten dan hun optredens op vrijdagavond. Tweede algemene keuze van de 2020 NBA Draft en de 19-jarige James Wiseman sloot de wedstrijd af met zijn eerste dubbele dubbel in zijn carrière met 12 punten en 11 rebounds. De rookie voegde ook twee blokken toe aan zijn carrière.

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account