Wie wordt dit jaar Rookie Of The Year?

  • , by Jean Claude Malalu | Burned Sports
  • 2 min reading time
NBA Rookies 1-min

Het NBA seizoen is vol aan de gang en we zijn zeer benieuwd wat de nieuwelingen ons gaan brengen. Elke avond zien we schitterende dunks, assist en blocks van deze jongens. Maar wie wint uiteindelijk deze strijd aan het einde van dit seizoen. We gaan het zien

Wie wordt dit jaar Rookie Of The Year?

Zoals jullie allemaal weten is het 20/21 NBA seizoen weer volop in gang. We hebben tot nu toe al veel gezien van onze gewaarrdeerde spelers zoal Kevin Durant die terug is van blessure en 28 ppg (Points Per Game) scoort, Steph Curry ook terug van blessure die laats 62 punten scoorde en ook onze geliefde James Harden die op het moment 33 ppg scoort en bovenaan staat op de lijst van de scoring leaders op het moment dit seizoen. Toch kijken we ook uit naar een belangerijke prijs voor de spelers die hun carriere net zijn begonnen en dat is Rookie Of The Year ook wel vernoemd met de afkorting ROTY.

Recap op de draft

 Ook vorig jaar was er een NBA draft net als alle voorafgaande jaren, deze misschien wat anders dan we gewend zijn. Uitendlijk zijn er toch 60 nieuwe spelers gekozen die een begin kunnen maken met hun NBA carriere. Laten we even terug kijken naar de eerste 5 op picks voor de gene die het vergeten zijn. Op nummer 1 hadden we Anthony Edwards gedrafted door de Timberwolves, daarna hadden we James Wiseman gedrafted door de Warriors, ten derde hadden we de meest populaire in de dragt Lamelo Ball gedrafted door de Hornets, op nummer 4 hebben we Patrick Williams gedrafted door de Bulls en als laatste op nummer 5 staat Isaac Okoro gedrafted door de caveliers.

De race

Natuurlijk wil elk van de 60 drafted spelers een kans maken op de Rookie Of The Year prijs, maar der kan maar 1 winnen Lamelo Ball staat bij vele op de 1ste plaats. Kan hij het ook volhouden tot aan het einde van seizoen en dit voor vele mensen waar maken.  Wiseman en Edwards doen het ook niet verkeerd maar spelen toch op een andere manier en positie dan wat Lamelo speelt dus moeten ze een tandje harder werken. Op dit moment averaged Lamelo 11.6 punten, 4.7 rebound en 4.9 assist. Edwards aan de andere kant avaraged 13.9 punten, 2.1 rebounds en 2 assisten per wedstrijd en Wiseman aan de andere kant avaraged 11.4 punten, 6.3 rebounds en 0.4 assisten per wedstrijd.

Net pas begonnen

Het seizoen is net pas begonnen dus we kunnen op  dit moment nog geen winnaar naar voren halen, want er kan nog van alles gebeuren het enige wat we weten is dat al deze jongens potentie laten zien om groot te worden. Het enige wat wij kunne doen is achterover zitten en genieten van de show.

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account