NBA Off-Season Highlights 2020-2021

  • , by Daan Smits
  • 5 min reading time
Celtics_USATSI_14897883

Van trades tot de nieuwste free agency contracten, lees er alles over in deze gedetailleerde samenvatting van het NBA offseason van 2020-2021.

Van trades naar free agency contracten, het is er de laatste tijd erg druk mee geweest in de NBA, zo zijn meerdere supersterren veranderd van team en zijn er ook veel basketballers herenigd met oude bekenden. 

Russell Westbrook naar de Washington Wizards voor John Wall

De Houston Rockets hebben besloten na advies van James Harden om in het off-seizoen te gaan kijken naar potentiële spelers die een verandering zouden kunnen maken in de toekomst van de Rockets. Na een lange periode van vage geruchten is het de Rockets op 3 December gelukt een trade op te stellen met de Washington Wizards voor John Wall en een trade pick voor 2023. Westbrook vroeg eerder dit seizoen om een ​​trade, en mede Rockets ster James Harden deed dat ook. Dit kwam nadat de Rockets waren overgestapt van coach Mike D'Antoni. Harden's trade aanvraag was gebaseerd op de wens om zich bij zijn voormalige teamgenoot Kevin Durant te voegen bij de Brooklyn Nets, terwijl Westbrook weer een kans wilde om een ​​echte floor-general en primaire bal-handler te worden. In Washington zou hij die kans moeten krijgen.

Russell-Westbrook-John-Wall-Basketball-basketbal-NBA

 

LiAngelo Ball tekent bij de Detroit Pistons

Hoewel LiAngelo misschien niet een van de bekendste ball broeders is heeft hij na zijn tijd bij OKC Blue in de NBA G-league bewezen dat hij een plek verdiend in de NBA. De Detroit Pistons zagen potentie in LiAngelo en hebben besloten hem een 1-jarig contract te geven. Door het tekenen van LiAngelo betekent dit dat de beloftes van LaVar Ball ook zijn uitgekomen, hij had namelijk in een interview gezegd nadat Lonzo Ball werd gedraft door de Los Angeles Lakers dat zijn andere 2 jongens ook een plek in de NBA zouden krijgen en dat is vanaf  2 December officieel. Hiermee zijn de Ball broers ook het jongste trio wat professioneel basketbal speelt in de NBA. Ben je fan van de Ball family? Dan heb je genoeg keuze in de NBA Store want alle 3 de broers spelen bij 3 verschillende teams.

LiAngelo-Ball-NBA-Detroit-Pistons

LeBron en Davis keren beide terug bij de Lakers

Ook de toekomst van de Los Angeles Lakers was tot zekere zin voor een periode onduidelijk, Maar op 3 December tekende Anthony Davis een contract voor 5 jaar tegen een salaris van €190M. Dit kwam vooral omdat LeBron in de avond van 1 December al besloot zijn contract te verlengen met 2 jaar waardoor Davis een duwtje in zijn rug kreeg. Na de aanwinsten van Marc Gasol en Dennis Schroder lijkt het of er de laatste tijd alleen maar positief nieuws de kant op komt van de Lakers. We zijn benieuwd of zij back-to-back kunnen gaan dit jaar en weer een trofee mee weten te nemen naar huis.

LeBron-James-Anthony-Davis-NBA-Lakers

Kelly Oubre Jr. onderweg naar San Francisco 

Na een rumoerig off-seizoen voor Kelly Oubre Jr. lijkt het erop alsof hij eindelijk zijn eindbestemming heeft gevonden. Oubre Jr. werd getrade op 16 November in de Chris Paul trade hierdoor moest hij de Phoenix Suns verlaten en werd hij een speler van de Oklahoma Thunder City. Maar op 19 November besloten de Golden State Warriors een trade voor te stellen aan de Thunder die zijn accepteerde. De trade bevatten 2 toekomstige draft picks in ruil voor Kelly Oubre Jr. Met deze trade zorgen de Warriors ervoor dat zij een starting small forward positie hebben naast Andrew Wiggins. 

Kelly-OubreJr.-NBA-Phoenix-Suns-trade 

Gordan Hayward pakt verassende miljoenendeal 

Hayward is een Charlotte Hornet in een van de meest verrassende signings van de NBA free agency in 2020. In plaats van terug te keren naar de Boston Celtics voor het laatste jaar van zijn contract, koos Hayward voor free agency en tekende een vierjarig contract met een waarde van 120 miljoen met de Charlotte Hornets, die hem al sinds 2014 achtervolgden. De eenmalige All-Star legde zijn beslissing uit de Celtics te verlaten en zich aan te sluiten bij de Hornets, die een jonge selectie hebben, de play-offs in de afgelopen vier seizoenen niet hebben gehaald en geen playoff-serie hebben gewonnen sinds de NBA een franchise terug naar Charlotte in 2004-05.

“Ik ben nooit de toewijding en het potentieel vergeten dat Michael Jordan (Hornets-eigenaar) en de organisatie jaren geleden in mij zagen toen ze me een contract aanboden en dat hadden ondertekend om toen hierheen te komen maar uiteindelijk werd ik getekend door de Utah Jazz, ”Zei Hayward dinsdag in zijn eerste media day met Charlotte. “Dat was zeker één ding, maar ook meer dan dat, gewoon de hele visie die de organisatie heeft, zowel de frontoffice als Coach Borrego van waar dit team heen kon gaan, waar ze konden komen, hoe ze dachten dat ze mij konden gebruiken en de impact waarvan ze dachten dat ik die zou kunnen hebben."

Gordan-Hayward-Boston-Charlotte-Hornets

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account