NBA neemt na 38 jaar afscheid van vertrouwde Spalding-basketballen.

  • , by Mees Janssen | Burned Sports
  • 2 min reading time
Wilson NBA Basketbal

Er komt een nieuwe bal naar de National Basketball Association (NBA). De NBA heeft afscheid genomen van het oude sportartikelenbedrijf Spalding, dat de op maat gemaakte basketballen van de NBA produceert. Dat kondigde de NBA aan op 13 mei. De nieuwe wedstrijdbal zal worden gecreëerd worden door het in Chicago gevestigde bedrijf Wilson. Om te beginnen met seizoen 2021-22 meldde de competitie.

Geschiedenis

Spalding basketbal maakte al meer dan 30 jaar basketballen voor de NBA, maar door de nieuwe coöperatie met Wilson komt het als een klap aan voor Spalding, want die maakt al sinds 1983 basketballen exclusief voor de NBA. "Deze samenwerking met Wilson basketbal brengt ons terug naar onze oorsprong terwijl we plannen maken voor de toekomst", zei Salvatore LaRocca, de NBA-voorzitter van wereldwijde partnerschappen van de NBA in een verklaring. "We waren 37 seizoenen partners sinds Wilson in 1946 de eerste officiële NBA basketballen produceerde, en we kijken ernaar uit om samen het basketbalspel te laten groeien." De financiële voorwaarden van het partnerschap van de NBA met Wilson zijn niet helaas nog niet bekendgemaakt. "Onze toewijding om het basketbalspel op het wereldtoneel te laten groeien, vormt de kern van Wilson en ons nieuwe partnerschap met de NBA", zei Kevin Murphy, algemeen directeur van de basketbal afdeling van Wilson in een verklaring. “Onze passie voor dit spel en de competitie zit ongelooflijk diep, net als onze geschiedenis ermee. En terwijl we aan dit nieuwe hoofdstuk in het spel beginnen, zullen onze focus en energie liggen op het ondersteunen van de competitie en de spelers, coaches en fans met de meest geavanceerde basketballen die mogelijk zijn. "

wilson-spalding-nba-basketballen

75e Seizoen

Het contract tussen de NBA en Spalding loopt af na volgend seizoen. Daarna zal de NBA, voor zijn 75e seizoen, opnieuw in zee gaan met Wilson als ballen leverancier. Wilson zal Spalding niet alleen vervangen in de NBA, maar ook in de WNBA en in de G League. Spalding leverde al sinds 1983 de NBA-bal. Daarvoor was Wilson 37 jaar lang de partner van de Noord-Amerikaanse basketbalcompetitie. De spelers zullen inspraak krijgen over de nieuwe bal, die aan dezelfde vereisten moet voldoen als de vertrouwde Spalding-ballen. Wilson is ook al jarenlang leverancier van de NCAA, de Amerikaanse universiteitscompetitie. Je kunt wel zeggen dat dit voor Wilson de comeback van de eeuw is.

basketball-golden-nba-state-warriors-score-spaldin

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account