Mijn stage bij Burned Sports 's-Hertogenbosch

  • , by Mees Janssen | Burned Sports
  • 3 min reading time
Burned-Sports-denbosch-winkel-sneakers-basketball

Iedereen die op het mbo of hbo zit komt hierin mee aanraking. Tijdens deze periode ga je de opgedane theorie in de praktijk brengen. Dit is mijn ervaring over de stageperiode bij Burned Sports.

Intro

Stage is vaak een verplicht onderdeel van je opleiding. Iedereen die op het mbo of hbo zit komt hier mee in aanraking. Tijdens deze periode ga je de opgedane theorie in de praktijk brengen. Dit is mijn ervaring over de stageperiode bij Burned Sports.

Wie ik ben?

Mijn naam is Mees Janssen, ik ben 21 jaar en studeer Crossmedia Design op het Sint Lucas in Eindhoven. Dit is een 4-jarige opleiding en momenteel zit ik in leerjaar 3. Ik heb hobby’s zoals basketbal, tekenen en festivals bezoeken. Crossmedia Design is een brede, interdisciplinaire studie waar de ontwikkelingen in digitale media en communicatie samenkomen. Crossmedia Design brengt je in verbinding met alle vormen van beeld maken; fotografie, illustratie, film en animatie.

Opzoek naar een stage

Toen ik opzoek was naar een leerbedrijf sprak Burned Sports me meteen aan. Burned is namelijk een van de weinige winkels in Nederland die basketbalkleding en exclusieve basketbalschoenen verkopen. Burned is te onderscheiden door collecties aan te bieden die je niet overal ziet met merken zoals: Jordan, Arkk, Vans, Nike, Puma, en New Balance. Burned maakte het plaatje compleet door indoor sportkleding en lifestyle producten te verkopen zoals Only & Sons.

De Intake

Tijdens de intake zat ik samen met de leider van Burned Floris de Jongh. Een enthousiast en aangenaam persoon die me graag bij het team wilde hebben als designer. Floris was een jonge man met een grote droom die een jaar high school basketball in de USA voor de Zalma Bulldogs heeft gespeeld en daarna vastbesloten was om een eigen bedrijf op te starten met basketbalschoenen toen namelijk nog nergens te krijgen waren. Dit groeide uit tot Burned Basketball en uiteindelijk Burned Sports. Na mijn motivatie en woordenwisseling gingen we met elkaar in zee.

Werkzaamheden

Een van de werkzaamheden bij Burned is me bezighouden met sneakers en producten fotograferen voor de social media en website. Er is daarbij zeker de vrijheid en ruimte om met leuke ideeën te komen. Blogs en productomschrijvingen schrijven zijn ook vaste werkzaamheden van mij. Je krijgt dan ook de mogelijkheid om je daar goed in te verdiepen. In het gebied van vormgeving worden er banners voor de website gemaakt, branding en huisstijlen voor bedrijven waar mee wordt samengewerkt en stickers voor de winkel. Je krijgt zelfs de tijd om kleding voor klanten te bedrukken.

Werksfeer

Hier op de werkvloer staat het woord begrip voor elkaar centraal. Zo beginnen we altijd met een dag-start en dagsluiting om te kijken hoe iedereen erbij zit. Wanneer het een keer wat minder met je gaat wordt er goed rekening gehouden met je gevoel. Werkzaamheden worden regelmatig afgewisseld zodat je niet de hele tijd dezelfde dingen doet, en de motivatie om hard te werken erin blijft. Boven Burned is er een werkplek om met je laptop te zitten en rustig te kunnen werken. De sfeer in de winkel is fijn, muziek is hier divers en zal ook niet als eentonig aanvoelen.

Conclusie

Burned Sports is een topstage waar mijn verwachtingen alleen maar zijn meegevallen. Het is een bedrijf waar ik veel heb geleerd en ook veel vrijheid heb gekregen om mijn leerdoelen mogelijk te maken. Het fijne aan dit bedrijf is dat je automatisch veel leert over marketing en consultancy. Mijn cijfer voor deze stage is een dikke 9. Ben jij iemand die een creatieve opleiding doet, van streetwear en basketbal houdt. Raad ik je aan om meteen je kans te pakken bij dit leuke leerbedrijf.

Voor contact:

Hinthamerstraat 39

5211 ME 's-Hertogenbosch

+31-(0)73 689 9454

contact@burnedsports.com

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account