Michael Jordan “The Last Dance”

  • , by Floris | Burned Sports
  • 2 min reading time
Michael-Jordan-the-last-dance-2-burned-sports

De Documentaire "The Last Dance" gaat over Michael Jordan en zijn Bulls. Beleef alles van zijn grandioze carrière in deze tiendelige ESPN docu over Michael Jordan.

Michael Jordan “The Last Dance”

The Legend, the G.O.A.T. (greatest of all time), His Airness & MJ. De vele bijnamen van een ongekend fenomeen in de basketbalwereld. En ook buiten de basketbalwereld heeft Jordan zijn naam kunnen verspreiden. De legend heeft zijn stempel gedrukt op de wereld met zijn eigen merk Jordan en zijn eigen lijn basketbalschoenen bij Nike. Deze producten vind je iedere dag nog in de winkel. De jongste basketballers van vandaag spelen op de velden op zijn schoenen. Maar wie is hij nu eigenlijk echt en waardoor is hij zo bekend geworden? 

Voor veel spelers, waaronder iedereen bij Burned Sports, is Michael Jordan de reden waarom we zijn begonnen met basketbal. Hij is degene geweest die de NBA in Amerika groot heeft gemaakt en die gezorgd voor de bekendheid van de Chicago Bulls. Hij deed dingen die nog nooit waren gedaan, had een ongekende werklust en inspireerde met nieuwe moves, toughness en de legendarische tong.

Natuurlijk heeft niet iedereen het geluk gehad om als kind naar Jordan te kunnen kijken. Live, op videoband en/of in de nacht en dit weet Amerikaanse netwerk ESPN ook. ESPN is al tijden bezig met het maken van een mooie documentaire reeks over de basketballer en de mens Jordan. “The Last Dance” is een tiendelige documentaire over basketbal, The Goat Michael Jordan en zijn club de Chicago Bulls. 

De serie wordt eerder uitgezonden dan gepland. Dit heeft alles te maken met het Covid-19 virus. Alle live sporten zijn gestopt en mensen zijn toch op zoek naar een stukje ontspanning & sensatie. Wij kijken daarom enorm uit naar deze documentaire uit. De documentaire is vanaf 20 april te bekijken op Netflix. Wekelijks zullen er twee afleveringen verschijnen. 

Michael Jordan aan het Dunken in de NBA

De 10-delige documentairereeks gaat diep in op de Chicago Bulls-dynastie van het laatste kampioensseizoen in 1997-1998. The Bulls stonden een cameraploeg van NBA Entertainment toe om het team het hele seizoen rond te volgen. Een aantal van de nooit eerder vertoonde beelden zullen in de documentaire te zien zijn.

ESPN interviewde meer dan 100 mensen die dicht bij het team en Jordan stonden, waarbij ze alle hoeken van het Jordan-fenomeen hebben verkend. De volledige episodische documentaire wordt uitgezonden op ESPN in de Verenigde Staten en op Netflix buiten de Verenigde Staten.

Eindelijk weer iets om te noteren in de agenda en wat volledig volgens de richtlijnen van het RIVM is :-). Ouderwets minimaal twee uur per week kijken naar Michael Jordan met een van de beste teams in de NBA ooit de MJ Chicago Bulls. Veel kijkplezier!

 

Check hier vast de trailer: 

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account