Eerste vrouwenschoen Under Armour

  • , by Mees Janssen | Burned Sports
  • 2 min reading time
Under-Armour-Breakthru-HOVR-basketbalsneaker

De eerste Under Armour basketbalschoen speciaal ontworpen voor vrouwen, zullen donderdag in de schappen liggen, omdat de fabrikant van sportkleding op zoek is naar twee belangrijke gebieden die gericht zijn op toekomstige groei.

Under Armour HOVR Breakthru

De eerste Under Armour basketbalschoenen speciaal ontworpen voor vrouwen, zullen donderdag in de schappen liggen, omdat de fabrikant van sportkleding op zoek is naar twee belangrijke gebieden die gericht zijn op toekomstige groei. Het in Baltimore gevestigde Under Armour heeft dinsdag zijn Under Armour HOVR Breakthru onthuld. De schoen, die sinds afgelopen najaar in de maak is, zal exclusief verkrijgbaar zijn bij Dick's Sporting Goods-winkels in Amerika en in Europa op de online webshops. Under Armour lanceerde in 2010 zijn eerste lijn basketbalschoenen voor heren. De HOVR Breakthru wordt verkocht voor ongeveer €110 per paar en is verkrijgbaar in zeven verschillende kleurencombinaties. Het ontwerp houdt rekening met verschillende factoren die vrouwenvoeten anders maken dan mannen, zoals een doorgaans smallere hiel, een kortere enkelhoogte en een kleinere wreefomtrek. Hoewel deze flexibeler is, hebben vrouwenvoeten ook meer sensorische receptoren, zei Under Armour. De schoenen hebben ook de zachte schuimdemping die te vinden is in andere schoenen in de HOVR-lijn van Under Armour.

Het designteam

WNBA-rookie-sterren Kaila Charles, Bella Alarie en Tyasha "Ty" Harris dragen de schoenen tijdens het huidige seizoen van de competitie. Charles, van de Connection Sun, en Alarie en Harris, van de Dallas Wings, ondertekenden in juli goedkeuringsovereenkomsten met Under Armour en zullen het bedrijf feedback over de schoenen blijven geven. Vrouwen speelden een leidende rol bij het maken van de schoen. Sasha Chaplin, een geassocieerde productlijnmanager en voormalig basketbalspeler van de universiteit, hielp bij het uitvoeren van een aantal slijtagetests met lokale middelbare school- en universiteitsprogramma's, waaronder de Universiteit van Maryland, Baltimore County en St. Francis Academy in Baltimore. Shaneika Warden, senior kleurontwerpmanager, en Jessie Benjamin, een senior schoenenontwerpster, speelden ook een sleutelrol in de ontwikkeling van de schoen.

Gevolgen van Covid-19

Kevin Plank, de oprichter en uitvoerend voorzitter van Under Armour, en CEO Patrik Frisk hebben beide gezegd dat schoenen en damesproducten de sleutel zullen zijn tot een ommekeer. Na jaren van stijgende verkoopcijfers is Under Armour sinds het vierde kwartaal van 2016 gestruikeld door een afname van de vraag naar zijn schoenen en kleding in Noord-Amerika. Het bedrijf heeft dit jaar ook geleden onder de economische gevolgen van de Covid-19-pandemie. De schoenenverkoop van Under Armour daalde in het tweede kwartaal met 35% tot $ 185 miljoen. De totale omzet van het bedrijf daalde met 41% en Under Armour rapporteerde een verlies van $ 183 miljoen. Het bedrijf maakte geen melding van de verkoop van vrouwenproducten, maar Frisk zei in een telefoongesprek met analisten dat Under Armour "in het [tweede] kwartaal een sterke vraag zag naar een aantal producten voor vrouwen". De basketbalmarkt voor vrouwen maakt slechts 1% uit van de totale basketbalmarkt, zegt Matt Powell, sportanalist bij NPD Group. Hij zei dat de basketbalbranche voor vrouwen "schandalig klein" is, omdat alle atletische merken er niets aan doen. "Ik denk dat het atletieksegment voor vrouwen de grootste groeimogelijkheid voor de industrie blijft", zei Powell, eraan toevoegend dat hij het "geweldig" vindt dat Under Armour een toneelstuk speelt.

 

 

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account