Denham en Nike stappen uit met de eerste drie sneakerontwerpen

  • , by Mees Janssen | Burned Sports
  • 2 min reading time
Nike-denham-samenwerking-sneakers-streetwear

De eerste drie door Denham ontworpen Nike sneakers zijn 18 september gedropt. Het Amsterdamse denimmerk introduceerde zijn versie van de Nike Air Max 1, een unisex sneaker die opnieuw is vormgegeven met authentiek Japans denim, lichtbruin nubuck en indigo suède.

Denham

Het is opgericht in 2008 in Amsterdam door een Britse modeontwerper genaamd Jason Denham.Jason is geobsedeerd in het maken van premium denim. Hij combineert zijn ervaring in wasrecepten, perfecte pasvorm en eigentijdse pasvormen met stoffen van ’s werelds beste fabrieken uit Europa en Japan. Denham zijn doel is ernaar om zijn klanten premium producten, artistiek merkinhoud en boeiende emotionele verhalen te bieden bij elk ervaring van de consument. Denham is geobsedeerd door elk detail van het ontwerpproces, uit deze obsessie komt de bekende slogan “The Truth is in the Details”. Het iconische schaar logo van Denham is geïnspireerd op de eerste kleermakersschaar van Jason Denham. Deze kleermakersschaar is wereldwijd erken als een symbool van kwaliteit. Denham is door de jaren uitgebreid met een compleet assortiment voor mannen en vrouwen, inclusief bovenkleding, tops, jeans en meerdere accessoires.

De 3 sneakers

De eerste drie door Denham ontworpen Nike sneakers zijn 18 september gedropt. Het Amsterdamse denimmerk introduceerde zijn versie van de Nike Air Max 1, een unisex sneaker die opnieuw is vormgegeven met authentiek Japans denim, lichtbruin nubuck en indigo suède. De sneaker is een voorbeeld van hoe de oprichter van Denham, Jason Denham, het originele ontwerp van de Nike-kick respecteert, terwijl het gebruik van hoogwaardige Japanse indigo-materialen door zijn merk behouden blijft. Het bovenwerk bevat kakuju-tsunagi sashiko-steken - een soort Japans borduurwerk naast indigo geruit denim en indigo visgraat gemaakt door de fabriek Nihon Menpu Japan. De co-branded sneaker heeft ook een rubberen buitenzool en Nike's luchtdempingstechnologie voor comfort, en bevat Denham's handtekening in de zool. Duurzame bamboe kanten uiteinden zijn gegraveerd met het iconische schaarlogo van het denimmerk. De Nike Air Max 1 is verkrijgbaar in Denham-winkels en op de website en kost ongeveer 220 euro. Op 25 september komen er nog twee stijlen uit, de Nike Air Max 90 en Nike Air Max 95. De Denham x Nike Air Max 90 heeft een bovenwerk van meerlagig indigo en ecru denim van Candiani Denim, een langdurige medewerker van Denham. De stijl, die ook de handtekening van Denham op de binnenzool bevat, kost ongeveer 180 euro. Gewassen zwarte denim wordt gebruikt voor de Air Max 95 en gestreepte gele accenten dienen als een knipoog naar de 1995-versie van de sneaker. De sneaker zal ook de slogan van Denham 'The Truth is in the Details' bevatten aan de onderkant in de luchtsok. De stijl is te koop voor ongeveer 210 euro.

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account