De Under Armour SC 3ZERO 2

  • , by Mees Janssen | Burned Sports
  • 2 min reading time
Under-Armour-SC-3Zero-II-zwart-wit-blogfoto2

NBA-superster Stephen Curry is een belangrijke figuur op de markt voor basketbalschoenen en wordt daarbij vaak onderschat. De profbasketballer begon zijn legendarische carrière in 2009 met Nike-kicks op het veld voordat hij in 2013 overstapte naar Under Armour. Terwijl hij de swoosh rockte, speelde hij in looks uit de Hyperdunk en Hyperfuse-franchises.

Under Armour en Stephen Curry

NBA-superster Stephen Curry is een belangrijke figuur op de markt voor basketbalschoenen en wordt daarbij vaak onderschat. De profbasketballer begon zijn legendarische carrière in 2009 met Nike-kicks op het veld voordat hij in 2013 overstapte naar de Under Armour basketbalschoenen. Terwijl hij de swoosh rockte, speelde hij in looks uit de Hyperdunk en Hyperfuse-franchises. In een bijeenkomst in Oakland en Californië in augustus 2013, toen Curry's contract met het merk afliep, zou ervoor zorgen dat hij niet zou terugkeren. Volgens een ESPN-rapport sprak een vertegenwoordiger vane Nike basketbalschoenen de naam van de speler verkeerd uit tijdens de ontmoeting (en bood geen correctie aan) en werd de naam van de toekomstige teamgenoot Kevin Durant per ongeluk achtergelaten op de Powerpoint presentatie die werd gebruikt om Curry te pitchen om een ​​ambassadeur te blijven. Dat was natuurlijk niet heel slim, ook werd de bijeenkomst geleid door Nico Harrison. Destijds was hij sportmarketingdirecteur bij het merk, in plaats van Lynn Merritt, een krachtige Nike vertegenwoordiger die nu de brandmanager van LeBron James bij Nike is. Nadat Stephen Curry bij Under Armour kwam vond Curry enkele van de stijlen van het in Baltimore gevestigde atletische merk, zoals de Anatomix Spawn en de ClutchFit Drive aangenaam. Twee jaar later zou Curry's allereerste signature-schoen in de winkels liggen: de Curry 1. Behalve dat het de eerste schoen was die zijn naam droeg, maakte het Under Armour ook een belangrijke speler op de competitieve markt voor basketbalschoenen, een landschap dat gedomineerd werd in de time door Nike.

Under Armour SC 3ZERO 2

Na weer een NBA-titelwinst onthulde Under Armour in augustus 2018 een schoen voor Curry: de Under Armour SC 3ZERO 2. De baanklare stijl heeft een enkelvoudig vetersysteem met zwemvliezen dat is ontworpen om de voet te omsluiten om hem vast te zetten, een geïntegreerd bovenwerk en tongconstructie voor ademend vermogen en een tussenzool met dubbele dichtheid met Micro G-schuim en Charged Cushioning. De EVA-inlegzool biedt demping en ondersteuning onder de voet en de schacht bij de middenvoet biedt extra ondersteuning zodat je minder snel door je enkel gaat.

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account