De Nike Zoom KD13 Specs

  • , by Floris | Burned Sports
  • 1 min reading time
Nike-Basketball-KD13-basketbalschoen-detail

De Nike Zoom KD13 basketbalschoen brengt dubbel gestapelde zoom demping naar de voorgrond!

Het soort moderne atletiek dat Kevin Durant belichaamt, wordt gerealiseerd door de nieuwe Nike Zoom KD13, met name in de demping van de schoen: een extra niervormige zoom eenheid in de voorvoet onder de Air Zoom strobel over de volledige lengte. Die Zoom strobel keert terug van de KD12, waarbij twee schoencomponenten worden samengevoegd om de voet dichter bij de Zoom-eenheid te brengen. Waar de KD12 dubbel gestapelde zoom onder de hiel gebruikte voor een zachte loop, stimuleert de dubbel gestapelde voor voet zoom van de KD13 beweging van de bal van de voet, of het nu een aarzelende dribbel is of een draai in een turnaround-springer. De rebound tussen de aangrenzende zoom eenheden helpt bij het genereren van een respons die groter is dan wat de eenheden alleen zouden kunnen doen.

Nike KD basketbalschoen

"De bedoeling van een zoombag is vergelijkbaar met die van een mechanische veer onder de voeten", zegt Ross Klein, Senior Creative Director van Nike Basketball. 'De essentie van een veer is het teruggeven van de hoeveelheid energie die je erin steekt. In de KD13 verdubbelen we de veer in de vorm van de dubbel gestapelde voorvoet zoom demping, waardoor je meer in het systeem kunt reizen en meer energie terug kunt krijgen. ”

De mechanica van basketbal stelt hoge eisen aan energieteruggave. Beweging moet een ruwe volgorde van absorptie, matiging en voortstuwing volgen op alle vlakken, of het nu rennen, schudden, snijden of springen ondersteunt, die er allemaal anders uit kunnen zien, afhankelijk van het profiel van een speler. Dubbel gestapelde voorvoetzoom is een hulpmiddel voor het soort beslissende spel waar de moderne speler bekend om staat.

De KD Trey editie van het model zal snel volgen en dezelfde specificaties hebben voor een fractie van de prijs. Wij zullen met Burned alle kleuren van de Nike KD trey binnen krijgen. 

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account