Basketbal films die je gezien moet hebben

  • , by Bart Hulsbosch
  • 4 min reading time
v1.bjsyNzU5ODA7ajsxNzU5ODsxMjAwOzE1MjQ7MTE0Mw

Het is weer December, maand van donkere en koude dagen. De tijd waarin je eigenlijk niks liever doet dan in je huispak, met een mok warme chocolademelk, op de bank een film kijkt. Als echte basketballiefhebber is het natuurlijk leuk om dan een film te kijken met het thema basketbal. Wij hebben voor jou een aantal basketbal films op een rijtje gezet, die je zeker gezien moet hebben!

Basketbal films die je gezien moet hebben 

Het is weer December, maand van donkere en koude dagen. De tijd waarin je eigenlijk niks liever doet dan in je huis pak, met een mok warme chocolademelk, op de bank een film kijkt. Als echte basketballiefhebber is het natuurlijk leuk om dan een film te kijken met het thema basketbal. Wij hebben voor jou een aantal basketbal films op een rijtje gezet, die je zeker gezien moet hebben!

Like Mike 

Als je van een feel good comedy film houdt, is deze film perfect voor jou. De film gaat over een weeskind genaamd Calvin. Samen met zijn vrienden Reg en Murph is hij groot basketbal fan. Rondom een wedstrijd van de Los Angeles Knights moeten ze chocolade verkopen. Op dat moment vind Calvin magische schoenen, die hem de krachten geven van een sterspeler. Hij krijgt een contract aangeboden bij de Knights en krijgt meer respect binnen de basketbalwereld. Jaloezie neemt toe en een oude bekende probeert het geluk van Calvin af te nemen. In deze film spelen echte NBA-spelers, zoals Allen Iverson, Steve Nash, Jason Kid & Vince Carter. 

Amateur 

Een van de grootste talenten van Amerika, Terron Forte ( Michael Rainey Jr. ) wordt opgepikt door een NCAA prep team. Hij komt erachter dat het nog niet zo makkelijk is om op hoog niveau te spelen en voelt zich niet op zijn gemak. De trainingen vallen zwaar en hij merkt ook dat alles niet altijd even eerlijk gaat. 

Coach Carter 

Coach Ken Carter ( Samuel L. Jackson ) doet iets opmerkelijks. Hij schorst zijn ongeslagen team, omdat de schoolresultaten slecht zijn. Het is een coach die verlangt naar discipline en respect. Hij doet er alles aan om iedereen in het gareel te houden. Veel basketballers zijn wel bekend met de term ‘’suicide’’, maar coach Carter is meester van deze sprintoefening. Voor elke minuut dat iemand te laat is, moet het hele team op de baseline gaan staan. Veel mensen zijn het niet eens met de werkwijze van de coach, maar langzamerhand beginnen de spelers in te zien dat het wel degelijk nut heeft. 

White men can’t jump 

Wesley Snipes en Woody Harrelson zijn beide nog geen 1.82 meter, maar hun zelfvertrouwen en talent voor trash talk maakt dat wel goed. Ondanks dat ze er niet meteen uitzien als goede basketballers hebben ze zeker talent en verzinnen een plan om geld te verdien. Ze gaan alle basketbalveldjes af om daar mensen uit te dagen voor een potje basketbal. 

Blue Chips 

Er lijkt een eind te komen aan de successen van de geprezen coach van Amerika’s All-star basketbal team, Pete Bell. Hij wordt geconfronteerd met een zeer slecht seizoen en hij heeft nieuwe spelers nodig. Overtuigd van het feit dat hij kan winnen haalt hij die nieuwe spelers, die hem terug naar de top kunnen spelen. Hij staat oog in oog met de mindere kant van topsport. 

Finding Forrester 

Jamal groeit alleen op in de Bronx, nadat zijn vader is overleden. In deze relatief zwarte buurt maakt hij contact met blanke schrijver William Forrester. William raakt geïnteresseerd in het schrijfwerk van Jamal en wordt zijn mentor. Hij begint steeds meer de rol van vader op zich te nemen. Jamal wordt uitgenodigd door een school, om daar lessen te volgen. Mede door zijn intellectuele, maar ook atletische vaardigheden is dat een succes. Want naast dat Jamal heel slim is, heeft hij ook een talent voor basketbal. Net wanneer alles goed lijkt te gaan, verdenkt een leraar Jamal van plagiaat in zijn schrijfwerk. Als dat maar goed komt. 

The last dance 

Deze documentaire reeks over NBA-legende Michael Jordan moet je echt gezien hebben. Zelfs al ben je geen basketbal fan, zou ik hem zeker aanraden. Je ziet hoe Jordan uitgroeit tot basketbalster, met behulp van andere topspelers en topcoaches. Alle successen en alle tegenslagen in zijn carrière. 

Ik denk dat je de winter wel doorkomt, er zijn genoeg films op te kijken. Pak dus je trainingsbroek, hoodie en warme sokken uit de kast en ga er lekker voor zitten. 

 

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account