Wie wordt de volgende?

  • , by Daan Smits
  • 7 min reading time
bradley-beal-raptors-kyle-lowry-usat

Het zal je als basketbal fan vast niet voorbij zijn gegaan dat er in de NBA de laatste tijd veel veranderingen hebben plaats gevonden, vooral in het gebied van spelers en het team waar ze voor spelen. Na James Harden is er veel speculatie over wie volgende superster zal zijn die een punt zet achter zijn verleden en opzoek wilt naar een ander team.

De trade van James Harden naar de Brooklyn Nets markeert het einde van bepaald basketbal tijdperk. Hoewel beweging van supersterren de laatste jaren toegankelijker is geworden, was de periode tussen juni 2018 en januari 2021 de periode waarin de meeste mensen van team zijn veranderd in de gehele geschiedenis van de NBA. Vijf van de zeven actieve MVP's wisselden van team, en sommigen deden dat meer dan een keer, daarnaast is maar liefst de helft van de deelnemers die meededen aan de All-Star Game 2018 verhuisd. Dit was niet alleen een periode van speler onderhandelingen. Het was een periode van extreme onderhandelingen van supersterren, een die in de geschiedenis misschien nooit meer zal worden beleefd. 

In 2021/22 gaat het er niet veel beter uit zien dan dit jaar. Ja, er zijn een aantal grote vrije agenten, maar de meeste bevinden zich in stabiele situaties die ze zelf hebben gekozen. Gaat Jimmy Butler de Miami Heat verlaten? Zou Stephen Curry zijn deal met de Warriors afwijzen? Waarschijnlijk niet. Zeker, de Brooklyn-situatie zou kunnen oplossen en een combinatie van Harden, Kevin Durant en Kyrie Irving zou de wateren kunnen testen, maar dat lijkt ook niet overdreven waarschijnlijk. Er zijn jonge spelers in ongewenste situaties, maar ze zijn zo ver verwijderd van vrije keuzevrijheid dat hun vermogen om een ​​deal af te dwingen beperkt is. Tot op zekere hoogte staan ​​we op het punt een periode van relatieve supersterstabiliteit in te gaan. Het spel van stoelendans is voorbij en de meeste van de beste spelers van de competitie zijn waar ze zouden willen zijn.

1. Bradley Beal

bradley-beal-wizards-nba-basketbal

Beal is hier de voor de hand liggende naam. De Wizards zijn 3-8 en hebben de afgelopen twee naseizoen gemist. Hij heeft openlijk geklaagd over de verdediging van zijn team en hoe het er voortdurend in slaagt zijn beste individuele games te verspillen. Zijn contract loopt slechts tot en met het seizoen 2021-22, en na het opgeven van een eerste ronde om Russell Westbrook over te nemen, worden de Wizards gestimuleerd om zoveel mogelijk terug te krijgen voor Beal om een ​​soepele wederopbouw te garanderen. Niets dat ze tot nu toe hebben gezegd of gedaan, duidt erop dat ze bereid zijn om hun bewaker van de ster te laten schieten, maar de geschiedenis zegt dat als de Wizards de zaken niet snel omdraaien, Beal de kwestie zal forceren. Dit kunnen we gerust aannemen.

Wat echter meer openstaat voor speculatie, is welke impact de potentiële beschikbaarheid van Beal had op de Harden-sweepstakes. Brooklyn betaalde een premie voor Harden, en terecht. Hij is een betere speler dan Beal, maar hij is vijf jaar ouder en veel moeilijker in te passen in een typische concurrerende selectie. Overtredingen moeten rond Harden worden geconstrueerd. Beal past in elke aanvallende constructie.

 

2. Kyle Lowry

kyle-lowry-basketball-nba

De 2-8 Raptors hebben geen reden om niet te overwegen om in Lowry te handelen als ze blijven verliezen. Afgezien van het feit dat hij 34 is en een aflopend contract heeft, hebben ze de ruimte om hem dit buiten het seizoen opnieuw te ondertekenen, zelfs na een ruil als beide partijen geïnteresseerd waren. Voor hen zou het omgaan met Lowry zo simpel kunnen zijn als activa krijgen om het seizoen op te geven en het over een jaar opnieuw proberen.

Dat wijst op Philadelphia, het geboortestadteam van Lowry en een franchise die lang werd beschouwd als een puntwachter voor een kampioenschap. Rapporten brachten Lowry in verband met de 76ers toen hij in 2017 een vrije agent was

Buiten de 76ers is er geen duidelijke match. Lowry hoeft niet achter een ring aan te jagen. De Clippers zouden hem graag herenigen met Kawhi, maar hebben niet de middelen en contracten om een ​​deal te sluiten. Miami, als Lowry een deal wil, is het veilig om te zeggen dat hij er een kan krijgen. Maar het vinden van een team dat zowel voor hem als voor de Raptors werkt, zal niet gemakkelijk zijn.

Waarschijnlijk zullen de gebruikelijke verdachten erbij betrokken zijn. Als Miami dan nog geen superster heeft gevonden. De pick-hoarders zoals New Orleans en Oklahoma City zijn misschien ook klaar om in actie te komen. The Suns zullen het bieden waarschijnlijk openen als favorieten gezien Towns 'vriendschap met teamgenoot Devin Booker en de aanwezigheid van een kant-en-klare vervanger in DeAndre Ayton, maar zo ver kan er te veel veranderen om iets als bijzonder waarschijnlijk te beschouwen. Maar uiteindelijk zal Minnesota rekening moeten houden met het feit dat het Towns maar één keer naar de play-offs heeft gebracht en dat zal in de nabije toekomst waarschijnlijk niet veranderen. Uiteindelijk zal zijn geduld opraken.

 

3. Karl-Anthony Towns

karl-anthony-towns-nba-timberwolves

Minnesota bouwt nog steeds rond Towns in een poging hem te overtuigen om voor het leven bij de Timberwolves te blijven. Ze hebben zelfs verhandeld wat nu twee premium activa lijken te zijn (de gerevitaliseerde Andrew Wiggins en hun eigen eerste ronde voor 2021) om Towns 'goede vriend D'Angelo Russell veilig te stellen. In de vijf fasen van het verliezen van een superster, zou dit kwalificeren als 'ontkenning'. Noch Russell, noch nummer 1, Anthony Edwards, viel tot dusver op, en hoewel het 3-8-record van Minnesota nauwelijks representatief is gezien de blessure van Towns in het vroege seizoen, zal hun verdediging op de 28e plaats niet verbeteren.

Towns staat nog drie seizoenen onder contract, maar dat is niets in het grote schema van deals met supersterren. Harden en Paul George drongen zich allebei uit met nog twee jaar te gaan, en als Minnesota blijft verliezen, zal het einde van volgend seizoen waarschijnlijk het onofficiële begin zijn van de Towns-sweepstakes.


4. Zach LaVine

lavine-bulls-basketball-nba

LaVine valt in de zeldzame klasse van spelers die goed genoeg is om actief op zoek te gaan naar zijn favoriete bestemming, maar niet zo goed dat zijn eigen team er niet voor openstaat om hem tegen de juiste prijs te verhandelen, ongeacht zijn wensen. LaVine zal in 2022 een gratis agent zijn en heeft nog nooit in een playoff-wedstrijd gespeeld. Op de een of andere manier zal dat waarschijnlijk tegen 2023 veranderen. Dat kan betekenen dat de 4-7 Bulls intern verbeteren, of dat LaVine zich ergens anders een weg baant.

De keerzijde van de rebuild van de Bulls is dat Chicago een nieuwe algemeen directeur heeft in Arturas Karnisovas en een nieuwe coach in Billy Donovan. De hele organisatie wordt momenteel geëvalueerd, en zelfs als LaVine de beste speler is, is hij ook het oudste en duurste deel van de kern. Hij en Coby White zijn redelijk vergelijkbare spelers, en maar weinig teams zijn geïnteresseerd in combinaties op de verdedigingshelft op de lange termijn met zo weinig verdedigend voordeel. Als de Bulls hun verbouwing wat langer willen verlengen en een dure LaVine-uitbreiding willen vermijden, kunnen ze op dit moment waarschijnlijk iets in de buurt van de reële waarde krijgen in een transactie.

Als er een LaVine-handel komt, komt die stilletjes. De Bulls hebben geen reden om er een mediacircus van te maken. Maar tenzij ze de zaken omdraaien, zal hij ergens in de komende 18 maanden beschikbaar zijn. Dat kan via een ruil zijn of het kan in een vrij bureau zijn, maar LaVine krijgt zijn kans om zich bij een winnaar aan te sluiten als hij dat wil.

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account