Wie verdient er nu het meest?

  • , by Jean Claude | Burned Sports
  • 2 min reading time
F153540D-5A89-4015-B703-FF32B77B510D

Iedereen weet das NBA- spelers heel wat geld verdienen, dat is logisch want ze zijn niet voor niets de beste van de beste. Wie heeft nu in NBA historie het meeste geld verdient van het basketballen en wie heeft nu het hoogste contract ooit gekregen?

Wie verdient er nu het meest?

Door de jaren heen zien. We dat veel NBA-spelers MAX-contract ontvangen omdat veel teams zien dat z’n speler een geweldige seizoen heeft gehad, willen dat ze bij de club blijven of andere teams willen goeie spelers naar hun toe trekken. Dat NBA spelers veel geld verdienen is niks nieuws dat weten we allemaal en dat is ook logisch want ze zijn de beste van de beste. Wie heeft in de historie van de NBA nu het meest verdient en wie ontving tot nu toe het meest dure contract?

In het verleden

In de jaren 50 kregen NBA spelers ongeveer 4000 tot 5000 euro, wat nu helemaal niks lijkt maar toen der tijd best veel was. Pas later toen er wat meer geld in de sport werd geïnvesteerd zag je ook dat spelers wat meer gingen verdienen. In de jaren 70 was Rick Mount die toen speelde voor de Indiana Pacers de eerste speler die een contract tekende van een miljoen. 10 jaar later tekende Micheal Johnson en 25 miljoen dollar contract bij de Los Angeles Lakers van 25 jaar, het begon in 1984 en eindigde in 2009. Patrick Ewing was de eerste speler die in een seizoen (1995-1996) meer dan 15 miljoen verdiende om precies te zijn was dat 18 miljoen dollar en dat werd later over troffen door Micheal Jordan die een record hield voor 15 jaar met een bedrag van 30 miljoen dollar.

Heden

Hedendaags is het niet meer zo raar dat clubs met zulke grote bedragen over de tafel smijten de sport is compleet veranderd en dat komt voornamelijk door de kijkcijfers en de sponsor. Daardoor hebben vele teams veel meer geld uit te geven aan hun spelers. Veel spelers verdienen hedendaags meer dan 30 miljoen dat is nu een soort van een standaard voor de beste van de beste. Stephen Curry verdient dit seizoen het meest met maar liefst 43 miljoen dollar en daarna komt Russel Westbrook met maar liefst 41 miljoen dollar. De grootse contracten die er zijn getekend zijn niet normaal hoog, op de eerste plaats staat Damien Lillard van de Portland Trail Blazers  met 257 miljoen dollar over zes jaar en daarna komt Giannis Antetekoumpo van de Milwaukee Bucks met een 255,6 miljoen dollars over zes jaar.

Meeste carrière verdiensten

 Als we kijken naar welke spelers het meest hebben verdient in hun carrière door alleen maar NBA contracten, dan staat LeBron James bovenaan met 343 miljoen dollar en onder hem staan Chris Paul en Kevin Durant met 299 en 264 miljoen dollar. De lijst gaat nog veel verder maar dit zijn de top 3.

Toekomst

Er zijn zeker nog wat spelers in de league waar a we kunnen verwachten dat die in de toekomst zeker ook nog heel wat gaan verdienen zoals spelers als Luka Doncic en Jayston Tatum. Die namen steken er toch wel boven uit op dit moment. We weten nog niet hoe hoog de nummers zullen zijn in de toekomst maar Ik verwacht wel dat binnen nu en 10 jaar er een contract boven de 300 miljoen dollar uit gaat komen.

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account