Sneakers uit Noord-Europa

  • , by Mees Janssen | Burned Sports
  • 2 min reading time
Arkk-mesh-pro90-copenhagen

Arkk Copenhagen is gebouwd voor de hedendaagse lifestyle-dominante sneakerwereld. Terwijl andere merken vertrouwen op historische prestatiestijlen, is het jonge, in Denemarken gevestigde label uitsluitend ontstaan uit liefde voor sportieve esthetiek.

ARKK

ARKK Copenhagen, gelanceerd in 2014 en geleid door CEO Thomas Refdahl en Creative Director Kasper Høj Rasmussen, biedt een lijn minimalistische sneakers voor mannen en vrouwen in meer dan 37 landen. De huidige distributiekanalen zijn onder meer online en retail met internationale vraag. Arkk Copenhagen is gebouwd voor de hedendaagse lifestyle-dominante sneakerwereld. Terwijl andere merken vertrouwen op historische prestatiestijlen, is het jonge, in Denemarken gevestigde label uitsluitend ontstaan ​​uit liefde voor sportieve esthetiek. "We kijken niet naar wat anderen doen, maar blijven producten maken die trouw zijn aan ons DNA, dat meer voortkomt uit lifestyle en design dan uit sport", aldus medeoprichter en creatief directeur Kasper Høj Rasmussen. Het merk betrad de sneakermarkt in 2015 met looks voor mannen en vrouwen geïnspireerd op moderne streetwear-stijl, en in drie jaar tijd is het bedrijf met 250 procent gestegen. Alleen al in 2018 bevestigde Arkk dat het een groei van 30 procent verwacht op jaarbasis.

ARKK Asymtrix Mesh F-PRO90

Na anderhalf jaar van ontwerpontwikkeling is de ARKK Asymtrix Mesh F-PRO90 eindelijk klaar om in de detailhandel te verschijnen. Ze noemen het een een perfecte balans tussen eenvoudigheid en complexiteit. De schoen is de nieuwste in een serie gewaagde ontwerpen van het Scandinavische schoenenbedrijf ARKK Copenhagen. Na een samenwerking met Boa voor zijn eerste modesamenwerking, de ARKK Hypertrex, richt ARKK zijn zinnen op asymmetrie met een gloednieuwe zool. De op maat gemaakte F-PRO90-zooleenheid wordt geïnformeerd door sneakerzolen waarmee het ARKK-ontwerpteam is opgegroeid in de jaren negentig. De F-PRO90-tooling is ontworpen met een verhoogde kromlijnig en retro-sportsilhouet dat is gemaakt van een afvalvrije EVA-tussenzool. Daarnaast een rubberen buitenzool en ARKK-logo in reliëf op de hiel maken de nieuwe tooling af. Die F-PRO90-tooling zal onder verschillende aankomende ARKK sneakers rijden, waaronder de nieuwe Asymtrix. De sneaker lijkt misschien een normale klassieke leren sneaker, maar bij nader inzien onthult hij de ietwat excentrische details: de ton-sur-ton geborduurde logo's, asymmetrische hiel- en tonglipjes en de voering wijzen allemaal op de toekomst van ARKK's ontwerptaal. De schoen verwijst echter ook naar de allereerste sneaker van het merk, de Raven S-E15, met zijn diagonale vampdetails en geperforeerd leren hielstuk. "De Asymtrix is ​​een ontwerp dat het merk al meer dan een jaar gretig wil delen met de wereld", legt ARKK Creative Director Kasper Høj Rasmussen in een verklaring uit. "We praten veel over de toekomst van het merk en de richting die onze ontwerpen moeten uitgaan, en zonder twijfel voelen we dat dit de juiste weg voorwaarts is." De ARKK Copenhagen Asymtrix komt wereldwijd uit op 5 oktober om 10.00 uur.

 

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account