Puma’s Uproar Core die luid spreekt

  • , by Mees Janssen | Burned Sports
  • 2 min reading time
Uproar-Core-Men's-Basketball-Shoes-burned

Is het niet ironisch dat de Puma Uproar eigenlijk juist zijn naam te danken heeft aan het tegengestelde. Of zou het de expressie zijn van een schoen die luid en duidelijk is. Een sneaker zo wild en agressief als de jaren 90-stijl die inspireerde, maar met een futuristische twist.

Is het niet ironisch dat de Puma Uproar eigenlijk juist zijn naam te danken heeft aan het tegengestelde. Of zou het de expressie zijn van een schoen die luid en duidelijk is. Een sneaker zo wild en agressief als de jaren 90-stijl die inspireerde, maar met een futuristische twist.

Ignite

De HYBRID-technologie van Puma wordt gebruikt bij de hiel en de technische specificaties geven aan dat de tussenzool IGNITE is. De tussenzool voelt echter niet aan als IGNITE; het is veel steviger met minder rebound/en je hebt het gevoel dat je energie teruggave krijgt in plaats van onder de voeten dan allerlei irritaties die naar boven zouden kunnen komen. Het gevoel van het veld op de Uproar is redelijk goed vanwege de stevige opstelling, maar ik had graag gezien dat de tussenzool iets lager bij de grond had gezeten, zodat het niet zo onhandig aanvoelde totdat het werd ingebroken.

Reactievermogen

Als je op zoek bent naar het gevoel van zijn op het speelveld, dan zal deze opstelling heel goed voor jouw werken. Als je op zoek bent naar iets met een beetje terug of terugveren, dan wil je misschien iets anders zoeken. Als je een klein kussen en veel court-feel wilt, kun je altijd de binnenzool vervangen en je wens vervullen. Materialen zijn afhankelijk van de kleurstelling. De meeste hebben de voorkeur aan het All-Star-paar dat een mengsel van textiel en synthetisch leer gebruikte. Voor degenen die meer leer en minder textiel willen, passen de Spectra en Palace Guard-kleurstellingen precies. Beiden gebruikten textiel langs de tong en interne buitdelen van de schoen, terwijl alle overlays die de voet van de hiel tot de voorvoet wikkelen van leer en synthetisch leer zijn. Er is wat meer inlooptijd nodig wat bij veel schoenen het geval is en dan vooral bij de teen, maar als je eenmaal bent ingebroken, ben je klaar om te gaan en dat zal ook blijven. Ondersteuning in de Uproar is wat je gewend bent van de Puma basketbalschoenen. Bijvoorbeeld: hielstukken en een brede, platte basis voor stabiliteit. Een steunpoot zou leuk geweest zijn, maar je zit voldoende in de tussenzool om hem te maken waar hij niet echt ontbreekt.

Een esthetische schoen

Puma heeft slechts twee basketbalschoenen uitgebracht in de afgelopen tien jaar en dat heeft behoorlijk wat indruk gemaakt. De Clyde Court was een heel goed begin, maar de Uproar is gewoon een beest. Want buiten de vele keuzes in kleurcombinaties is de schoen perfect in zijn doen. Wat het zo esthetisch maakt is dat ze er anders uitzien. Je bent niet een van de velen op de vloer, je bent meestal de enige die het merk draagt.

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account