Nieuwe limited edition basketbal ter ere van Kobe Bryant

  • , by Mees Janssen | Burned Sports
  • 2 min reading time
kobe-bryant-spalding-basketball-silver-snakeskin-94-series-closeup-memorial

Minder dan vier jaar na zijn pensionering greep Bryant nieuwe uitdagingen aan en werkte hij eraan om de generatie van zijn dochters te inspireren door middel van sport en verhalen vertellen, maar toen volgde het te vroege schrikbarende hoofdstuk voor hem.

Een groot verlies voor de sportwereld

Kobe Bryant inspireerde wereldwijd een generatie basketballers met sublieme vaardigheden en een onblusbaar competitief vuur. Hij verdiende de eeuwige aanbidding van Los Angeles tijdens zijn twee decennia als de woeste ziel van de geliefde Los Angeles Lakers, en hij werd gerespecteerd door basketbalfans van overal met een droom, inclusief zijn geboorteland Philadelphia en in Italië, zijn opgroeiplek. Minder dan vier jaar na zijn pensionering greep Bryant nieuwe uitdagingen aan en werkte hij eraan om de generatie van zijn dochters te inspireren door middel van sport en verhalen vertellen, maar toen volgde het te vroege schrikbarende hoofdstuk voor hem.

Kobe Bryant

Een van de beste die de zaal ooit heeft aangeraakt, staat op het punt geëerd te worden door een bedrijf dat synoniem staat voor hooping oftewel Spalding.  Kobe Bryant viel alles wat hij deed aan met dezelfde mentaliteit: de Mamba-mentaliteit. Zijn gedrevenheid en meedogenloze werktactiek bracht hem in zoverre ongelooflijke dingen te bereiken op en buiten het veld. Hij was vijfvoudig NBA-kampioen, 18-voudig All-Star en tweevoudig Olympisch goudenmedaillewinnaar die zich terugtrok uit het spel als een van de beste die het ooit hebben gedaan. In zijn tweede bedrijf was Bryant al een Oscar winnende filmmaker, een gepubliceerde auteur van meerdere boeken en een buitengewoon succesvolle zakenman. Hij genoot van veel vrije tijd met zijn gezin door te brengen en begon met het coachen van het AAU-team van zijn dochter Gigi, de Mamba’s.

The limited-edition Kobe 94 series silver basketball

Om de niet-aflatende vasthoudendheid van een legende te eren, brengt Spalding een basketbal in beperkte hoeveelheid uit die vóór zijn tragische overlijden is ontworpen met de hulp van Bryant. De eerste van de "Kobe x Spalding 94" lijn (de "24K Black Mamba") kwam in 2019 uit en vertegenwoordigde de transformatie van Bryant tot de felste concurrent op het basketbalveld. De tweede van de serie, de 94 Series Silver, viert een andere transformatie van Mamba. Spalding stelde "een speler met een ongeëvenaarde focus en vastberadenheid tot een liefhebbende echtgenoot, vader, coach, ondernemer en auteur". Het product is grijs en zilver met een slangenhuidpatroon, een terugblik naar het feit dat Kobe zijn motivatie bleef afwerpen en gloednieuwe uitdagingen aanging. Hij verschijnt op 15 juni op Spalding.com. De basketbal heeft ook een Kobe Bryant-handtekening in reliëf en wordt geleverd in een speciale displaydoos uit de 94-serie in maat 7.

 

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account