Mitchell & Ness met mastermind JAPAN

  • , by Mees Janssen | Burned Sports
  • 2 min reading time
mastermind-japan-mitchell&ness-sportkleding-varsity

De samenwerking van mastermind JAPAN gaat onverminderd door, na een Medicom Toy BEARBRICK en Converse nu met een selectie van Mitchell & Ness-sportkleding.

Mastermind JAPAN

Mastermind JAPAN is een modelabel opgericht door Masaaki Homma in 1997. Mastermind JAPAN is een duurder merk dat kwaliteit combineert met het kenmerkende logo van doodshoofden en botten. Elk kledingstuk is gemaakt in Japan en toont hun trots in de tags, samen met een lijst met namen van mensen die hebben bijgedragen aan het maken van het kledingstuk. Mastermind JAPAN produceert samenwerkingen en stukken met onder meer Dover Street Market, Stussy, adidas Originals en Bamford Watch Department. Door het niet afmaken van een formele opleiding in de mode, besloot Homma, die eerder bij Yohji Yamamoto werkte, spontaan om het label in 1997 te lanceren tijdens Tokyo Fashion Week. Al snel geconfronteerd met enorme schulden omdat zijn stukken niet werden verkocht. Als laatste wanhopige poging woonde Homma de gezamenlijke SEHM-tentoonstelling in Parijs bij, waar een warme ontvangst hem overhaalde om door te gaan. In zijn derde jaar dat hij aanwezig was, ontving Homma een belangrijke order die een grote geldinjectie aan het merk gaf en zijn hoge kwaliteitspositie verstevigde. In 2013 besloot Homma de seizoensleveringen van het merk stop te zetten, maar zet de samenwerking met verschillende grote merken voort en nu met Mitchell & Ness.

Mitchell & Ness

Mitchell & Ness Nostalgia Co. is een Amerikaans sportkledingbedrijf gevestigd in Philadelphia, Pennsylvania. Het bedrijf werd opgericht in 1904 en is het oudste bedrijf in sportartikelen in Philadelphia. Door licentieovereenkomsten met Major League Baseball, de National Basketball Association, National Football League, National Hockey League, Major League Soccer en de Collegiate Licensing Company produceert het bedrijf vintage sportartikelen zoals truien, jassen, hoeden, bijpassende kleding voor basketbalschoenen en hun iconische Mitchell & Ness petten.

Japanse identiteit

De samenwerking van mastermind JAPAN gaat onverminderd door, na een Medicom Toy BEARBRICK en Converse nu met een selectie van Mitchell & Ness-sportkleding. De kleding is uitgevoerd in het geprefereerde zwart van het Japanse merk met retro-branding in plaats van teamlogo's. Een tijdloos varsity-jack, hoodie, T-shirt, Swingman-jersey, korte broek en pet hebben ook de Mastermind-behandeling gekregen en zijn volledig bijgewerkt in zwart-wit, zwart en wit. Het scriptlogo van Mitchell & Ness siert geselecteerde items, waaronder de satijnen varsity en zwarte pet, waarvan de laatste ook een Mastermind-print heeft die onder de rand verborgen is. De Japanse Mitchell & Ness-samenwerking wordt op 29 augustus gelanceerd op de website van mastermind, GR8, TATRAS & STRADA EST OSAKA en Shinjuku.

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account