James leidt Lakers naar zeventiende NBA-titel

  • , by Daan Smits | Burned Magazine
  • 3 min reading time
web-1210spolakers11

De NBA Champions van dit jaar zijn na gisterenavond eindelijk bekend : De Los Angeles Lakers geleid door LeBron James, maar hun pad naar de finales ging niet zonder enige ups en downs.

Los Angeles Lakers is voor de zeventiende keer in de geschiedenis kampioen van de NBA geworden, een evenaring van het record van de Boston Celtics. Het team van LeBron James eindigde de series in de finale met 4-2 door de 6e wedstrijd tegen Miami Heat te winnen met 106-93.

 

Vreemd seizoen 

Het is niet te ontkennen dat het seizoen van 2020, geen doodnormale periode was waar iedereen zijn eigen ding kon doen. Daarnaast waren er ook veel ups en downs dit seizoen. Zo overleed clubicoon en NBA Legend Kobe Bryant, brak het corona-virus uit waardoor de spelers niet meer in hun eigen arenas konden spelen en werd er met de Black Lives Matter movement ook een stempel gedrukt op de sportwereld. LeBron James en zijn team wisten hun hoofd ondanks deze omstandigheden nog steeds te koel te houden en met een sprankelend hoogtepunt het seizoen af te sluiten.

Vierde titel James met derde team

LeBron James werd gekozen tot beste speler van de NBA Finals en dit betekent dat hij nu vier NBA-titels met drie verschillende teams heeft weten te behalen. Hij werd eerder al kampioen met Miami Heat in 2012-13 en natuurlijk met de Cleveland Cavaliers in 2016. 

 

lakers-champion-nba-playoffs-2020

 

James was een van de belangrijkste reden voor de winst tegen Miami. Hij was toen goed voor 28 punten, 14 rebounds en 10 assists, maar liet zich ook op defensie zien. Rajon Rondo blonk daarnaast ook uit, waardoor de Lakers halverwege al met 28 punten voor stonden.

 

Belofte maakt schuld

"Het betekent veel voor me om voor deze club te spelen", zei James toen hij zijn Nike basketbalschoenen uit trok na een lange wedstrijd  "Toen ik hier in 2018 kwam zei ik al: ik breng deze club terug naar de top. Daar horen de Lakers thuis." 

Alleen Michael Jordan is meer gelauwerd dan James met zes NBA-titels en ook zes uitverkiezingen tot beste speler van de finale. "Maar ik zet James boven Jordan", sprak Lakers-coach Frank Vogel na afloop. "In mijn ogen is hij de beste ooit."

Betere tijden

De NBA maakte het seizoen dit jaar af in een coronabubbel op het complex van Disney World in Florida. "Nu we hier na maanden eindelijk kunnen vertrekken, willen we ook betere tijden zien. Daar moeten we met z'n allen aan werken", aldus LeBron James.

 

nba-lakers-2020-playoffs

 

Tijdens de lange periode in de ‘’Bubble’’ mochten de spelers hun partners, families en vrienden voor een lange tijd niet zien, later mochten er maximaal 2 a 3 personen langs het veld op 1,5 meter afstand komen kijken maar moesten direct na de wedstrijd alweer de zaal verlaten.

Ondanks dat de spelers daardoor veel meer tijd op zichzelf waren hebben ze niet stil gezeten, zo is Jimmy Butler op het idee gekomen om een eigen koffietent te openen en wist Lebron een nieuwe colorway te creëren voor zijn eigen LeBron James basketbalschoenen.

 

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account