Belangrijk om te weten voordat je basketbalschoenen koopt

  • , by Stan Vluggen | Burned Sports
  • 2 min reading time
JeUyzuFyNRNsM6s34ZMyZ5-768-80

Het juiste paar basketbalschoenen vermindert de kans op blessures tijdens het spelen. Er zijn zoveel verschillende basketbalschoenen. Kies daarom de juiste basketbalschoenen die bij jou passen.

Belangrijke feiten over basketbalschoenen

Het juiste paar basketbalschoenen vermindert de kans op blessures tijdens het spelen. Er zijn zoveel verschillende basketbalschoenen. Kies daarom de juiste basketbalschoenen die bij jou passen.  Basketbal is een spel waarbij je snelheid en hardloop vaardigheid moet tonen, je voeten spelen daarom een grote rol in basketbal. De schoen helpt je ook om je voeten te beschermen tegen plotselinge draaiingen. Het is daarom belangrijk om basketbalschoenen te hebben die voor jou geschikt zijn. In deze geven 5 belangrijke feiten die je moet weten voor het aanschaffen van je paar basketbalschoenen.

 

Waar je op moet letten met het kopen van basketbalschoenen

Comfortabel

als je basketbal speelt, moet je ervoor zorgen dat je voeten de constante bewegende schok kunnen absorberen. Omdat je bij basketbal continu moet bewegen op het veld. Daarom is het dat je schoenen draagt ​​die comfortabel zijn en schokdempend. Kies een schoen die past bij jou voetmaat en die optimaal comfort geeft. 

Ademend vermogen

Het is duidelijk dat je voeten warm en zweterig worden. Maar als het schoenmateriaal het zweten niet helpt stoppen dan is deze schoen niets voor jou. Een basketbalschoen moet zorgen voor comfort en een koele omgeving om je voeten koel te houden. Warmte veroorzaakt irritatie en blaren in de huid en dat zorgt ervoor dat je sportprestaties daar onder lijden. Probeer een schoen te dragen met ademend mesh-materiaal. Dat materiaal helpt je schoenen om lucht door te laten om je voeten koel en comfortabel te houden. Synthetisch materiaal is ook een goed materiaal voor basketbalschoenen.

Hoogwaardige zolen

De zool is het belangrijkste onderdeel van een basketbalschoen. Zonder een goede zool kan je niet goed basketballen. Je zal plotseling uitglijden of vallen door de schoenzool en dat zal gaan lijden onder je sport prestaties. De zool helpt je om te spelen met snelheid en grip te hebben tijdens het basketballen. Een rubberen zool voorkomt uitglijden en vallen. Een goede zool helpt je om je vaardigheid snel te laten zien. 

Enkel

Tijdens het basketballen heb je soms te maken met een plotselinge beweging of draai. Als je het verkeerd doet, zal je enkel eronder lijden. Een goede basketbalschoen beschermt je enkel tegen deze pijnlijke situatie. Je zult merken dat sommige schoenen een goed gevormde kraag hebben die je enkel beschermt tegen elk soort incident tijdens het spelen. Het is dus belangrijk om op zoek te gaan naar zo'n beschermer voor je voeten.Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account