Air Jordan 1 Retro High OG "Lucky Green" is vanaf morgen beschikbaar!

  • , by Mees Janssen | Burned Sports
  • 2 min reading time
Air-Jordan-1-Lucky-Green-celtic-nba-basketbal-1

Deze Jordans spelen op het thema van progressie en tonen een ruwe constructie met niet-gestikte oogjes en mat groen leer. En hoewel ze exclusief voor vrouwen zijn, kun je verwachten dat de 1's beschikbaar zijn in grotere maten voor mannen.

De Air Jordan 1 Retro High OG "Lucky Green", geïnspireerd door MJ's 63-puntenwedstrijd tegen Boston komt morgen al uit. Deze Jordans spelen op het thema van progressie en tonen een ruwe constructie met niet-gestikte oogjes en mat groen leer. En hoewel ze exclusief voor vrouwen zijn, kun je verwachten dat de 1's beschikbaar zijn in grotere maten voor mannen.

Michael Jordan

Michael Jordan werd een begrip na de wedstrijd tussen de Chicago Bulls en Boston Celtics in 1986. Zijn magische gameplay die het publiek tot zwijgen bracht, werd vastgelegd in The Last Dance en vereeuwigde voor altijd zijn status als de ‘’GOAT’’. De nieuwe Air Jordan 1 "Lucky Green" vat dat moment in de tijd en de overwinning van MJ op 63 punten samen met een interessante colorway geïnspireerd door het rivaliserende team.

Lucky Green

De NBA-carrière van Michael Jordan is beladen met onderscheidingen, van MVP-prijzen tot kampioenschappen. En hoewel ze allemaal in sneakervorm zijn gebracht via de Air Jordan-lijn van Nike gingen deze tastbare prestaties gepaard met de verbluffende, recordbrekende prestaties van #23. De Jordan 1 High "Lucky Green" van de dames komt terug op zo’n voorbeeld. Een wedstrijd van 63 punten tegen de Boston Celtics in 1986. Eerdere paren van Jordans eerste kenmerkende sneaker hebben het dubbele verlies van overuren herdacht, maar niet zoals de komende release. Echt gematteerd leer aangevuld met "White" en "Lucky Green" tinten, waarbij de laatste de meeste overlays inhalen. Niet-gestikte oogjes zijn een knipoog naar het idee van vooruitgang en geen perfectie, passend gezien het feit dat de Chicago Bulls-ploeg verloor ondanks het scoringsrecord van Jordan na het seizoen. Branding op de tong en enkel, evenals details op de ruggengraat, kiezen voor een rode flair. Maar misschien wel het meest iconische onderdeel van deze Jordan 1 is de op parketvloer geïnspireerde binnenzool in elke schoen, een ode aan het oude hof van Boston. Deze Jordan sneakers weerspiegelt de teamkleuren van de Boston Celtic met groene leren overlays op de klassieke witte basis. De zwarte tong, veters, swoosh en sokvoering voegen een contrast toe aan de gedurfde colorway.

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account