2020 NBA draft 1st pick Anthony Edwards

  • , by Bart Hulsbosch
  • 2 min reading time
sl0b8a0iu9l51

Anthony Edwards is niet zomaar een basketbalspeler die zijn dromen volgt. In de 2020 NBA draft werd hij als eerste gekozen door de Minnesota Timberwolves. Maar wie is hij? Waar komt hij vandaan? En wat kan hij betekenen voor de Timberwolves? 

2020 NBA draft 1st pick Anthony Edwards 

Anthony Edwards is niet zomaar een basketbalspeler die zijn dromen volgt. In de 2020 NBA draft werd hij als eerste gekozen door de  Minnesota Timberwolves. Maar wie is hij? Waar komt hij vandaan? En wat kan hij betekenen voor de Timberwolves? 

Wie is Anthony Edwards?

Op 5 augustus 2001 werd Anthony Edwards geboren in Atlanta, Georgia. Vroeger speelde hij nog veel American football en was hij in zijn leeftijdscategorie zelfs een van de beste running backs van Amerika. Hij is later begonnen met basketballen, omdat hij zijn broer het spel zag spelen en dacht ‘’dat ziet er veel leuker uit’’. In de 4e klas van de middelbare school kreeg hij training van voormalig college speler en basketbalcoach Justin Holland, uit Atlanta. Anthony is vanaf zijn 14e opgevoed door zijn broer en zus, nadat zijn moeder en oma allebei waren overleden aan kanker. Omdat ze allebei de vijfde dag van de maand zijn overleden, draagt Edwards sindsdien altijd nummer 5. 

Basketbalcarrière 

Hij begon high school basketball bij Therrell High School, in Atlanta. Begin januari ging hij bij een ander team spelen in Atlanta, namelijk bij de Holy Spirit Preparatory School. Dit deed hij omdat hij serieuzer met school bezig wilde zijn en aangezien Holy Spirit Preparatory een kleinere school was, kon hij daar beter geholpen worden. In 2018 won hij het kampioenschap van de Georgia Independent School Association. In 2019 maakte Anthony Edwards op 5 November zijn debuut voor Georgia in het college basketbal. Hij was de topscorer van zijn team en was nationaal de meest scorende freshman. Op 18 November 2020 is hij gedraft door de Minnesota Timberwolves en kan hij nu laten zien wat hij kan in de NBA

Wat kan hij betekenen voor de Minnesota Timberwolves? 

Anthony Edwards is fysieke heel sterk en heeft zijn grootte ook mee. In het enige seizoen dat hij als freshman speelde voor georgia scoorde hij gemiddeld 19.1 punten, 5.2 rebounds, 2.8 assists en 1.3 steals per wedstrijd. Ondanks zijn leeftijd van 19 jaar, heeft hij al het lichaam van een gevorderde NBA speler. Het is zeker een grote en sterke gozer, maar dat neemt niet weg dat hij ook zeer snel en atletisch is. Edwards weet ook heel goed hoe hij zijn lichaam moet gebruiken in zijn voordeel. Dit maakt hem een nog gevaarlijkere speler. Soms schiet hij in de verdediging nog tekort, maar hij is nog jong en alle potentie om daarin te groeien. 

 

Tags

Leave a comment

Leave a comment

Blog posts

Login

Forgot your password?

Don't have an account yet?
Create account