Wie is de beste teamgenoot die Lebron James ooit heeft gehad?

  • , door Mees Janssen | Burned Sports
  • 3 min lezen
lebronjames-dwyane-nba-cleveland-basketbal-witness

In de afgelopen jaren zijn er vele spelers geweest die Lebron zeer goed aanvulde, maar wie is de beste? Of de persoon die met hem een bijna perfecte dualiteit vormt.

Verschillende teams

LeBron James streeft nu naar zijn 10e NBA finals-optreden en vierde kampioenschap, zijn eerste met de Los Angeles Lakers en teamgenoot Anthony Davis. James heeft met een aantal geweldige spelers gespeeld tijdens zijn toevoeging bij de Cleveland Cavaliers en Miami Heat. Hoe gaat het met Davis? Is hij de beste grote man die James ooit heeft gehad sinds hij in 2003 bij de NBA kwam? Is hij helemaal de beste teamgenoot van James? Davis heeft misschien geen titel op zijn cv, maar zijn individuele talent en vermogen om James aan te vullen tot bijna perfectie positioneert de Los Angeles Lakers vooruit als de ideale partner.

De grote mannen

James maakte zijn eerste NBA Finals-optreden in 2007, een reeks van vier wedstrijden door Tim Duncan en de San Antonio Spurs. In het midden was Zydrunas Ilgauskas. "Het feit dat hij Cleveland naar de finale bracht tijdens zijn eerste doorstart is waarschijnlijk meer een wonder dan al het andere dat hij in zijn carrière heeft bereikt", zei een executive van de Eastern Conference. De tweede topscorer van de ploeg was Larry Hughes (14,9 punten per wedstrijd), gevolgd door Ilgauskas (11,9) en vervolgens Drew Gooden (11,1). "Zydrunas is een cultheld in Cleveland", zei een voormalig directeur van de Western Conference. 'Als hij nu speelde, zou hij een eeuwige All-Star zijn.' Naast de sentimentele waarde voor Ilgauskas, is het hart van het debat Davis vs. Chris Bosh en Kevin Love. "Ik denk niet eens dat het dichtbij is. Anthony Davis is veel beter dan al die jongens", zei de directeur van de Eastern Conference. "Bosh en Love zijn echt goede spelers, maar AD zit op een ander niveau. "Bosh was sterk, maar AD heeft bijna zijn MVP-potentieel gerealiseerd", zei Andre 'Snellings van ESPN. "Als we rekening houden met fitheid, zou ik kunnen zeggen dat Davis de beste partner is in elke positie die LeBron ooit heeft gehad." Bosh zijn beste individuele seizoen bij James and the Heat was het seizoen in 2010-11, toen hij gemiddeld 18,7 punten en 8,3 rebounds per wedstrijd scoorde, maar zijn efficiëntie en schotblokkering verbeterden in latere seizoenen naarmate zijn scoren en rebounding daalden. "AD is beter dan Bosh, maar Bosh was een beest", zei de voormalige directeur van de Western Conference. Bosh en James Harden gingen naar vier opeenvolgende NBA-finales en wonnen back-to-back titels in 2012 en 2013. James ging ook naar vier finales op rij met Love, met een kampioenschap in 2016. Bosh en Love deelden ook contact met elite spelers Dwyane Wade en Kyrie Irving, een luxe die Davis niet heeft. Net zoals deze spelers heeft Lebron basketbalschoenen wereldwijd en Kyrie Irving basketbalschoenen met de legendarische flytrap.

De top 3

"Wade had in 2009-10 bijna een MVP-kaliber seizoen en hij had een titel. Ik zou zeggen Wade, Davis en dan Kyrie", zei de huidige directeur van de Western Conference. "Maar ik geloof echt dat Davis de kans heeft om als de beste van hen neer te gaan, omdat hij zo getalenteerd is." Wade, die met pensioen ging na het seizoen 2018/19, heeft het voordeel van een voltooide carrière, terwijl zowel Davis, Irving en Love nog steeds actief zijn. Wade leidde de competitie in het scoren van 30,2 punten per wedstrijd in 2008-2009 vóór James 'aankomst en had toen gemiddeld 25,5 punten en 4,6 assists in zijn eerste jaar bij de Grote Drie. "Ik zou zeggen dat Wade op zijn best beter was dan AD op zijn best," zei Snellings. "Maar Wade en LeBron overlapt vaardigheden meer, terwijl Davis LeBron perfect aanvult."

Tags

Laat een reactie achter

Laat een reactie achter

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.