LeBron James neemt puntenrecord in NBA over van Abdul-Jabbar

  • , door Lavine Mahmoud
  • 1 min lezen
lebron jamess

In deze blog lees je over LeBron James die een nieuws puntenrecord heeft weten te behalen! De sterspeler heeft in de uitwedstrijd tegen Golden State Warriors de NBA-speler Abdul-Jabbar uit de boeken gegooid... Wil je meer weten? Lees dan vooral verder!

LeBron James neemt puntenrecord in NBA over van Abdul-Jabbar

LeBron James, wie kent hem nou niet? LeBron Raymone James is een Amerikaans professioneel basketballer die momenteel speelt bij de Los Angeles Lakers als small-forward in de NBA. De sterspeler heeft zaterdagavond in de uitwedstrijd tegen Golden State Warriors de NBA Kareem Abdul-Jabbar uit de boeken gegooid. LeBron heeft namelijk het puntenrecord op zijn naam weten te behalen!

De Los Angeles Lakers-ster was in het verloren duel met Golden State Warriors (115-117) goed voor 26 punten en is nu topscorer aller tijden en staat nu op 44.157 punten in duels uit de reguliere competitie en de play-offs in de NBA. Daarmee lost hij basketballegende Abdul-Jabbar af, die tussen 1969 en 1989 tot 44.149 punten kwam...

Kampioen met drie clubs

James is al met drie clubs kampioen geworden: Miami Heat (in 2012 en 2013), Cleveland Cavaliers (2016) en de Lakers (2020). "Het is cool, ongelooflijk", zei Los Angeles Lakers-coach Frank Vogel over de door James bereikte mijlpaal. "Ik denk dat hij de beste ooit is." 

Golden State bleef door de zege in het spoor van Phoenix Suns. De koploper in de Western Conference won ook, voor de 46e keer al weer dit seizoen. Orlando Magic werd met 132-105 ruim verslagen. Golden State staat op 42 overwinningen.

Wil jij net zo snel als LeBron punten scoren? Bekijk dan het meest uitgebreide NBA-aanbod bij Burned Sports!

Tags

Blog posts

Login

Wachtwoord vergeten?

Heb je nog geen account?
Maak gratis een account aan en geniet van vele voordelen.